El GOB carrega contra la campanya “indignant” de Barceló

Els ecologistes acusen el vicepresident de “promoure paraules buides per tenir la patronal i els sindicats majoritaris contents”

La campanya de Govern, patronal i sindicats que  vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de ser receptius al turisme sostenible està rebent crítiques a les xarxes socials. Especialment dura ha estat la del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). En un post penjat al compte oficial de Facebook, el GOB acusa el vicepresident, Biel Barceló, de “promoure paraules buides de contingut per tenir la patronal i els sindicats majoritaris contents” a través d'una “campanya propagandística indignant”.

El comunicat critica que Barceló hagi agraït “als sectors econòmics i socials per implicar-se amb la campanya” i s'hagi oblidat dels sectors ambientals, tot i que en la roda de premsa de presentació hagi assegurat que "la campanya se centra en tres elements: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica". Els ecologistes consideren que “els ambientals no els esmenta perquè sap que nosaltres partim del fet que el turisme sostenible amb la realitat actual de massificació és una fal·làcia. Cal abordar el decreixement turístic i la diversificació de l'economia, no de l'oferta turística”.

La nota reclama “responsabilitat i acció política per posar ordre al desori actual” i es demana “com fa comptes fer el Govern "turisme sostenible": amb celebracions (com diu en el comunicat)?, té prevista una reforma del conveni d'hostaleria?, una vareta màgica per fer que els turistes que vénen a cercar sol i platja s'interessin per l'arqueologia? Perquè com s'ho farà per garantir que no sigui "més turisme, sinó millor?". I això què vol dir?, turisme de luxe (que consumeix tres vegades més aigua que un resident)?”.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF