TERRITORI

El GEN-GOB denuncia tres hotels de la Platja d'en Bossa, a Eivissa, per haver augmentat de volum

Tots tres hotels estan integrats en el grup d'empreses Matutes i, segons el grup ecologista, estan construint instal·lacions que suposen haver d'incrementar el volum dels edificis, tot i que no poden emparar-se en llicències a causa de la classificació del sòl en el qual se situen

El Grup d'Estudis de la Naturalesa ( GEN-GOB) ha denunciat davant l'Ajuntament de Sant Josep de la Talaia l'increment de volums "no autoritzables" de tres hotels de la Platja d'en Bossa.

Segons han comunicat els ecologistes, les denúncies van dirigides als hotels Grand Palladium White Island Spa & Resort, Grand Palladium Palace Eivissa Resort & Spa i Hard Rock Hotel, tots tres integrats en el grup d'empreses Matutes.

El GEN afirma que els tres establiments estan construint instal·lacions que suposen un increment de volum dels edificis "que pot superar els 4.000 metres cúbics", actuacions que considera que no poden emparar-se en la llicència a causa de la classificació del sòl en el qual se situen.

En el planejament territorial municipal està considerat com a sòl urbà desclassificat en aplicació de la llei de Directrius Territorials i en l'actualitat és "sòl rústic protegit com a Àrea de Protecció Territorial (APT) de Costes, amb edificabilitat zero", assegura el GEN.

La denúncia afecta la instal·lació d'un pont elevat de 100 metres de longitud que uneix dos edificis, el complex Grand Palladium White Island Spa & Resort i Grand Palladium Palace Eivissa Resort & Spa. També una estructura metàl·lica de grans dimensions a l'edifici del Hard Rock Hotel "per a la instal·lació d'una pantalla gegant" que, segons els ecologistes, a més incompleix les normes urbanístiques, que no permeten elements que "puguin atemptar contra l'estètica del paisatge la protecció del qual es pretén".

Per tot això, el GEN sol·licita la paralització de les obres que s'estiguin duent a terme, la revisió i l'anul·lació de qualsevol llicència o autorització que pugui haver-se atorgat per a aquestes instal·lacions "atès que incompleixen tota la normativa urbanística d'aplicació".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF