CAS NÓOS

La Fiscalia demanarà al Suprem més pena per a Urdangarin

La defensa del gendre del rei emèrit, per part seva, en demanarà la lliure absolució

La Fiscalia té previst recórrer la sentència del cas Nóos abans que acabi aquest mes i sol·licitar una pena més elevada per a Iñaki Urdangarin, condemnat per l' Audiència de Palma a sis anys i tres mesos de presó. La defensa del gendre del rei emèrit, per part seva, en demanarà la lliure absolució, tal com ha pogut confirmar l' ARA Balears i com s'infereix del fet que l'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, hagi defensat en diverses ocasions la innocència del seu client. El recurs de cassació davant el Tribunal Suprem pot presentar-se fins al 18 de juliol. 

D'aquesta manera, el recurs que presentarà el fiscal davant l'alt tribunal seguirà la línia de l'exfiscal del cas, Pedro Horrach, segons ha pogut saber l'agència Efe. En principi, aquest fet podria suposar un enduriment de les penes –de quatre a vuit anys més– per a Urdangarin. També suposaria un agreujant per al seu exsoci  Diego Torres, condemnat a vuit anys i sis mesos de presó. La Fiscalia podria afegir el delicte de malversació, sol·licitar més condemnes per falsedat i castigar l'entramat valencià del cas.

Cal recordar que Horrach va considerar que existien indicis de malversació, cosa que la sala va desestimar perquè va entendre que va ser plenament justificat el preu dels tres fòrums que va organitzar l' Institut Nóos a València per 3,5 milions, com també els dos duits a terme a Balears per 2,1 milions. Així mateix, el fiscal de Palma es va oposar al fet que no s'hagin declarat provades determinades falsedats tant en document públic com en document mercantil.  A més, va apreciar, sobre les absolucions de la trama valenciana, que l'empresa Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) es va haver de sotmetre a la normativa de contractació pública en negocis amb tercers, fet que no preveia la sentència.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF