Fina Santiago: "MÉS ha assumit l'error polític de contractar Garau"

La consellera de Serveis Socials creu que la crisi de govern ja ha estat resolta amb mesures que "han estat dures"

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assegurat aquest dilluns que, amb la dimissió de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i l' expulsió de Jaume Garau de MÉS, el partit i el Govern han assumit l'"error polític" de contractar sense concurs qui va ser coordinador de campanya de la formació.

Per Santiago, la crisi de govern originada per la publicació dels contractes directes a empreses de Garau "s'ha resolt amb mesures de caràcter polític que han estat dures". "La dimissió d'una consellera que assumeix la responsabilitat política no és habitual", ha dit la responsable de Serveis Socials.

Amb el cessament de Mateu, Fina Santiago creu que ja s'han assumit les responsabilitats tant del seu departament com de les conselleries d'Innovació, Recerca i Turisme i de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que també van adjudicar contractes a Garau.  

A més, ha assenyalat la diferència entre els contractes de la resta del Govern amb Jaume Garau i els dos que Cultura va concedir en un cas de "possible fraccionament", que podria ser il·legal una vegada es confirmàs. 

Fina Santiago ha afirmat que l'inici de l'expedient per expulsar de MÉS una persona "estimada" com Garau "és una resposta que té molt valor". La consellera ha destacat també que "en cap moment" nos'havia plantejat que el vicepresident, Biel Barceló, hagués de dimitir per aquest cas.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF