Publicitat
Publicitat

Festa de suport als encausats de Bunyola

Aquest dimecres tindrà lloc una festa de glosadors i músics en solidaritat als detinguts per als quals la Fiscalia demana 1 any de presó

Tres anys després dels incidents per la visita de José Ramón Bauzá a Bunyola, quatre joves que foren detinguts per la Guàrdia Civil seran jutjats. Prèviament a la cita judicial, el col·lectiu de suport als encausats Solidaris Encausats de Bunyola ha organitzat per a dimecres una festa de glosadors i músics a la plaça de Bunyola a partir de les 20 h.

A l'esdeveniment actuaran els glosadors Jordi Cloquell i Mateu 'Xurí', el grup musical i poètic de Biel Majoral, Miquel Brunet, Delfí Mulet, Biel Torres, Antoni Artigues i Antònia Font i el grup musical Broots.

Els fets en qüestió, pels quals la Fiscalia demana un 1 any de presó i 400 euros de sanció, es remunten al maig de 2012, quan un grup de 400 manifestants es concentrà als carrers de Bunyola en protesta contra les retallades amb motiu de la visita de Bauzá al municipi. Després que un grup de manifestants tractàs de tallar el pas a un vehicle de la Guàrdia Civil tingueren lloc els fets que ara seran jutjats.

Segons el Ministeri Públic, els quatre joves instaren la resta de manifestants a desobeir els agents de la Guàrdia Civil quan aquests els demanaren que els permetessin el pas i quan el cos de seguretat tractà de desallotjar-los aquests s'hi resistiren i un d'ells mossegà un agent, extrem que els acusats sempre han negat. La jutgessa que instruí el cas, Carmen González, no va veure indicis de delicte en els fets ja que no es varen produir lesions i no es va obstruir de manera significativa la circulació del trànsit. 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF