Estudiants en xarxa critica Huguet per afirmar que el vot de l'alumnat "podria estar influït pels seus pares"

El nou rector, reelegit aquest dimecres, va rebre només un 42% del suport dels joves

Primer toc d'atenció al reelegit rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), aquest dimecres, per un 57,4% dels vots. En aquest cas, ha estat l'organització Estudiants en xarxa la que rebutja les "insòlites, ofensives, discriminatòries, injustificades i totalment fora de lloc" declaracions que Huguet ha fet aquest dijous en relació amb el vot de l'alumnat.

En concret, el menorquí ha declarat que "l'altra candidatura ha sabut arribar segurament millor als estudiants", però que una causa seria que " l'alumnat podria estar influït pels seus pares", recullen en un comunicat. Cal destacar que el sector estudiantil, tot i l'escassa participació (9,8%), va dirigir més vots a favor del derrotat Rafel Crespí. En concret, Huguet només va rebre el suport del 42%.

"No entenem com un candidat que en el seu programa electoral considerava prioritari conèixer l'opinió dels estudiants, a més de fer-los partícips de les decisions que es prenen a la Universitat, qüestiona des del paternalisme el criteri dels alumnes a l'hora d'exercir el seu sufragi", denuncien. La crítica "fereix la dignitat dels estudiants com a cos d'electors", prossegueixen, i reclamen que les declaracions d'Huguet haurien de ser reprovades. "Un rector no hauria de faltar mai al respecte a membres de la comunitat que representa", conclouen.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF