Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Educació per a la vida: com construir un món millor entre tots

Més de 500 persones participen en les tretzenes jornades 'Educació per a la vida', que s'han celebrat aquest cap de setmana a Pollença

Com es pot construir un món millor des de la base, entre tots? Aquesta és una de les preguntes a les quals s'ha intentat donar resposta aquest cap de setmana a Pollença durant les tretzenes jornades 'Educació per a la vida'. Més de 500 persones, entre professors, alumnes i visitants, han pres part en tot un seguit de ponències sobre l'educació holística, el creixement de la xarxa de ciutats en transició, la falta de valors espirituals a la societat o l'activisme silenciós.

César Bona, considerat un dels millors professors de l'Estat i que ha optat al que es considera el premi Nobel de l'Educació, el Global Teacher Prize, és un dels ponents que hi han participat, així com Joan Buades, Teresa Forcades i el psicòleg i humanista Esteve Humet. Tampoc no hi han faltat convidats estrangers, com Rob Hopkins, Sophy Banks, Pam Warhurst i Sarah Corbet.

"Tenim la necessitat de compartir i inspirar una educació més experimental, una educació viva", ha destacat Guillem Ferrer, organitzador de les jornades i president de la Fundació per la Vida. Per la seva banda, l'educador Satish Kumar, que enguany no hi ha pogut participar presencialment però ho va fet en vídeo, ha apuntat "la necessitat de cultivar valors espirituals per compensar l'excés de materialisme i consum il·limitat, així com la necessitat de prendre consciència i cultivar l'amor, la compassió, l'amistat, el sentit del servei als altres i la generositat.

Durant el cap de setmana també s'han donat a conèixer alguns dels programes locals alternatius vinculats a l'educació com l'escola Sa Llavor, especialitzada en educació holística a Binissalem; l'escola Kumar de sa Cabaneta; el Cine Consciència; Serendipia; La Akademia; Artifex Balear; l'escola Ses Marjades de Sóller o el CEIP Rosa dels Vents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF