Publicitat
Publicitat

Esquerra Unida demana el tancament de la plaça de toros de Palma pel mal estat de les instal·lacions

La formació denuncia la "passivitat" de Cort i exigeix que "s'eviti posar en perill els ciutadans"

Esquerra Unida ha demanat aquest dilluns que es tanqui de manera cautelar la plaça de toros de Palma pel mal estat de les instal·lacions i se'n suspengui la llicència d'activitats fins que se solucionin "les greus deficiències" que té la infraestructura. 

Des de la formació han criticat la "passivitat" de l'Ajuntament i han demanat tant a batlia com a l'àrea d'Urbanisme que "evitin posar en perill els ciutadans". Segons ha explicat en un comunicat, EUIB ha tingut accés a un reportatge que mostra el mal estat de la plaça de toros i no entén "com avui dia aquesta plaça continua acollint activitats".

Tota la primera fila de la plaça té, segons Esquerra Unida, "un seriós risc d'esfondrament", tot i que l'any passat s'hi van solucionar algunes deficiències. Segons la formació, hi ha protectors de fusta "totalment podrits i fora de lloc", a més d'ancoratges trets del terra.

"No fa falta ser arquitecte per veure les greus deficiències de la plaça de toros de Palma", assegura Guillem Amengual, coordinador de l'àrea animalista de la formació: "Com és possible que passin per alt aquest tipus de desperfectes tan perillosos?".

La justificació per suspendre la llicència d'activitats es troba, afirmen, en un article de la Llei d'edificis catalogats, que preveu "la suspensió d'activitats comercials, industrials i professionals i de serveis" si es produeix un incompliment dels deures de conservació dels immobles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF