Cladera acusa el PP de posar "excuses" per no aprovar un nou model de finançament autonòmic

Demana als populars "què faran" si Madrid aprofita l'aplicació del 155 per "recentralitzar"

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha acusat aquest dimarts el govern central de cercar "excuses" per no treballar en un nou model de finançament autonòmic, tenint en compte que "la feina l'ha de fer el PP, que és qui governa i en té la responsabilitat". Durant el 2017 havia d'aprovar-se un nou model que, després de crear-se una comissió d'experts i de la redacció d' un informe de propostes en què les comunitats no van posar-se d'acord, va quedar estancat.

El diputat del PP Antoni Camps ha criticat la consellera per "renunciar" al finançament, donar-lo per perdut i "apostar" només per l'aprovació d'un nou règim especial per a les Balears. Camps també ha criticat la posició de la presidenta del Govern, Francina Armengol, a qui ha acusat de ser "una 'outsider'" del seu partit (les diferències entre les comunitats autònomes per modificar el model de finançament obeïa més als interessos territorials que als partidistes).

"L'any del nou finançament havia de ser el 2017 i encara no tenim res" perquè "el PP no ha fet la feina", ha assegurat Cladera, qui també ha denunciat que "qui acotava el cap davant Madrid va ser el govern del senyor José Ramón Bauzá", i ara l'actual Executiu "planta cara".

Cladera també ha demanat als populars balears "què faran" en cas que el govern central "aprofiti l'aplicació del 155 a Catalunya" per fer una "involució" de l'Estat autonòmic i una "recentralització" que perjudiqui les competències autonòmiques, una situació que, segons Cladera, no seria nova, ja que el govern central ja ha iniciat aquesta tendència.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF