Ciutadella ja viu l'esclat de les festes de Sant Joan

El gruix més destacat de visitants arriba durant la jornada d'avui procedent de Mallorca i Barcelona

Compàs d'espera. Ciutadella és l'epicentre d'una festa que es presenta complexa a causa de la més que probable massificació. De fet, hi ha cert temor entre els responsables de la festa davant hipotètiques incidències. Aquest és el cas d'un dels membres de la Junta de Caixers, la Capellana. Joan Camps ha fet una crida a tots els assistents. Per a una de les figures més representatives de les festes de Sant Joan, "cal demanar seny i responsabilitat". En la mateixa línia s'ha expressat el Caixer Senyor. Gabriel de Salort assegura que "les festes de Sant Joan s'han de gaudir des de la tradició, la història que hi ha darrere unes celebracions úniques". 

Però no només la Junta de Caixers espera que el respecte imperi durant els dos dies. Els responsables institucionals, també. En aquest sentit, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha reconegut que "és difícil regular d'alguna manera que vingui tant volum de gent a la ciutat. Des de l'Ajuntament hem intentat posar totes les eines necessàries per conscienciar els joves". Per la seva banda, el regidor de Festes, Bep Juaneda, recorda que "per molt de Pla d'autoprotecció que hi hagi, sempre pot aparèixer algun individu amb ganes de perjudicar la festa, però confiem en la responsabilitat de cadascú".

Mentrestant, milers de joves arriben amb vaixell als ports de Maó i Ciutadella. Una de les imatges clàssiques del Sant Joan és veure grups de joves adolescents arrossegant maletes de viatge. L'ambient a Ciutadella és extraordinari. Aquesta nit, els festers s'apoderen de la ciutat. Foc, música i moltes ganes de festa. Arriben els dies grans. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF