PRIMÀRIES

Camargo promet un Podem amb més democràcia interna

La secretària política oficialitza la seva candidatura

Era un secret a crits que, ahir, simplement, s’oficialitzà. La secretària política de Podem, Laura Camargo, encapçalarà la candidatura Construint Podem, que es presentarà a les primàries que la formació dels cercles realitzarà a finals de mes.

La també portaveu parlamentària ho va anunciar durant l’assemblea que va votar les esmenes als documents polític, organitzatiu i feminista en els quals ha plasmat l’ideari amb el qual competirà pel lideratge del partit. “He acceptat recollir aquest mandat que, durant aquests mesos, i després de la publicacio del manifest ‘La unitat té nom de dona’, em va fer molta de gent, així que em presentaré a la secretaria general”, va anunciar, tot i que posteriorment va matisar que el seu lideratge queda “ pendent d’una nova trobada en la qual les persones participants puguin fer-me costat i puguin ratificar que volen que em presenti a la secretaria general”. Una nova assemblea, per tant, haurà de confirmar la candidatura.

“Recuperar el mandat del 15-M”

Camargo va explicar que una de les propostes més importants serà modificar el nom del càrrec al qual aspira: de secretària general a coordinadora general. El motiu, segons assegurà, no és només “un canvi d’etiqueta”, sinó que “inclou un esperit que la persona que estigui al capdavant d’aquest projecte farà de coordinadora d’equips”, va explicar. Així mateix, va afegir que “el Consell Ciutadà Autonòmic no serà a porta tancada, qui prengui les decisions i qui faci la feina. Ha de ser molt més curosa i ha de tenir moltíssima més gent militant”.

La precandidata va apuntar que la formació “ha perdut una part de la democràcia interna”, circumstància que, en part, ha imputat a les nombroses eleccions, tant internes com externes, que ha hagut d’afrontar el partit els darrers dos anys. “Hem hagut de córrer molt i això ha estat un entrebanc”, va afirmar. “Ens hem allunyat dels principis originals que ens va encomanar el 15-M, és a dir, que hi hagués una democràcia veritable, més real”, hi va insistir. Per això, va afegir, Construint Podem apostarà “per una democràcia interna que sigui més clara que la que hem tingut fins ara”. És “un projecte”, segons va dir, “molt més coral, molt més plural, molt més participatiu, molt més arrelat als municipis i molt més feminista”. En aquest sentit, va destacar com “una qüestió a celebrar” que les tres candidatures confirmades fins ara estiguin encapçalades per dones. “Només pot ser una bona notícia”, va reiterar.

Laura Camargo va agrair, explícitament, el suport que ha tingut per part del president del Parlament, Balti Picornell. Amb tot, va dir que “això no serà qüestió de Laura Camargo o de Balti Picornell, sinó de moltíssima més gent”.

L’hora de la veritat

Camargo no tanca la porta a confluir amb alguna altra candidatura, ni tan sols la que encapçala la diputada Mae de la Concha, a qui dona suport l’actual secretari general, Alberto Jarabo. “Estam en contacte. Quan tinguem els seus documents, podrem seure a xerrar. Sense documents damunt la taula, és complicat arribar a consensos”, va precisar.

La precandidata també es vol asseure amb les altres dues candidatures anunciades: la de Som Bases, que encapçalarà la vicepresidenta segona del Consell de Menorca, Cristina Gómez, i la d’El Podem que volem, encara sense cap de cartell.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF