Banderes blanques avisaran a les platges de l'acumulació de meduses

El nou decret estableix que els ajuntaments podran adequar els horaris de funcionament dels seus serveis de vigilància i salvament en funció de les peculiaritats de cada platja

Els responsables de la seguretat a les platges de Balears hissaran banderes blanques amb la silueta de dues meduses en color lila per advertir de l'acumulació d'aquests animals urticants a l'aigua.

El Govern balear ha modificat el decret que regula les mesures de prevenció de riscos en les zones de bany de l'arxipèlag per incloure aquesta i altres novetats com l'obligatorietat de col·locar boies que delimiten les àrees reservades per als banyistes enfront dels usuaris d'embarcacions.

La bandera per avisar del risc de picades de meduses es sumarà a les tradicionals banderes verda, groga i vermella emprades per indicar l'estat del mar.

El nou decret estableix que els ajuntaments podran adequar els horaris de funcionament dels seus serveis de vigilància i salvament en funció de les peculiaritats de cada platja, sempre mantenint el nombre mínim d'hores comú a tots els municipis.

En qualsevol cas, al juliol i agost hi haurà d'haver socorristes almenys fins a les 19.30 hores. L'equip de salvament ha conformat almenys dues persones degudament formades

Una altra novetat de la regulació aprovada avui és que caldrà informar el centre de coordinació d'emergències 112 de qualsevol incident amb risc vital o que afecti greument la seguretat dels usuaris de les platges.

Els responsables de la vigilància i salvament hauran de disposar d'equips de comunicació autònoms i a les platges de major afluència hi haurà desfibril·ladors i equips d'oxigenoteràpia portàtils.

 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF