BMN es fusiona avui amb Bankia

L'entitat en la qual es va integrar Sa Nostra desapareix i concedeix una quota de mercat del 25% a Balears a l'entitat nacionalitzada

Bankia reuneix aquest dijous els accionistes per aprovar la fusió per absorció de BMN (entitat en la qual es va integrar Sa Nostra) en una junta extraordinària que començarà al migdia a València.

BMN, a la vegada, durà a terme una altra junta, en aquest cas, a Madrid, per aprovar l'operació, que es realitzarà mitjançant l'emissió d'un màxim de 205,6 milions d'accions ordinàries d'un euro de valor nominal cadascuna. Bankia atendrà el canvi de les accions amb una ampliació de capital pel valor màxim d'aquests 205,6 milions d'euros.

D'aquesta manera, el valor de BMN queda fixat en 825 milions d'euros (0,41 vegades el seu valor en els llibres). BMN aportarà a Bankia uns 38.000 milions d'euros en actius. Els accionistes de BMN passaran a tenir un 6,7% del capital una vegada es completi l'operació. Bankia obtindrà de l'operació quotes de mercat superiors al 30% a Granada i Múrcia, i del 25% a les Balears.

El president de BMN, Carlos Egea, serà nomenat nou conseller de Bankia; el consell passarà a tenir 12 membres.

Segons es recull a l'anunci de la convocatòria de la junta d'accionistes, un cop s'hagi executat la fusió, els drets laborals dels treballadors de BMN seran respectats segons es preveu legalment i Bankia analitzarà els solapaments i duplicitats i durà a terme els processos de reestructuració laboral que consideri necessaris.

El sindicat Unió Obrera Balear ha lamentat, en un comunicat, que una vegada es va permetre "l'enterrament" de Sa Nostra, ara s'extingeixi BMN. "Tot i el rescat de BMN, el govern del PP i les autoritats monetàries no varen estimar convenient reemplaçar directius. Aquests varen voler vendre una imatge de durabilitat, estabilitat, seguretat, força… Un miratge prefabricat i caríssim a càrrec dels contribuents i dels treballadors que han patit regulació d’ocupació!", asseguren.

"L’ extinció de les caixes d’estalvis a l’estat espanyol, a diferència de les dels 'lands' alemanys, ha estat una subjugació política als interessos de la gran banca en perjudici de la societat, que ha perdut les importants aportacions a les obres socials i culturals. El cas de Sa Nostra és palmari. Lamentam que responsables polítics balears de tot color hagin renunciat a mantenir sota la tutela de la Comunitat Autònoma un dels principals motors de l’economia balear que va arribar a tenir un retorn social anual de 13 milions d’euros!", conclouen.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF