Admès a tràmit el recurs de la FEHM contra el reglament de l'impost turístic

"El Govern no ha de limitar, s'ha de concentrar perquè no es paralitzi el cercle virtuós de la inversió"

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inmaculada de Benito, ha confirmat durant una entrevista a IB3 Ràdio que s'ha admès a tràmit el recurs que van presentar davant el Tribunal Superior de Justícia les Illes Balears (TSJIB) contra el   decret 35/2016 , de 23 de juny, amb el qual el Govern regula l'aplicació de l'impost sobre estades turístiques que des de juliol grava les pernoctacions en allotjaments vacacionals de l'Arxipèlag.

"Recórrer el reglament de l'impost turístic no és cap rebequeria , treballam amb màxima rigorositat perquè, arribat el cas, si es pot retirar, es retiri. És un treball de fons. És un impost que no hauria d'existir", ha explicat De Benito. 

En aquesta ocasió, la FEHM tampoc no ha detallat els arguments pels quals recorre la regulació de la taxa turística. "Hem de deixar treballar la Justícia", s'ha excusat la patronal. 

"No hem negat mai que l'impost sigui discriminatori. Ataca la principal activitat econòmica de les Balears, que és el turisme. Sempre hem estat en contra del contingut i la forma, i després d'un estudi exhaustiu ens hem dirigit als tribunals per recórrer-lo. A partir d'aquí, seguirem endavant", ha insistit la presidenta dels hotelers.

De Benito ha aprofitat l'entrevista per recordar, tot i les discrepàncies, la "relació excel·lent" que té amb el vicepresident del Govern, de MÉS per Mallorca, Biel Barceló

A la pregunta sobre la saturació, s'ha referit a la imatge  distorsionada  que en té la societat. "La percepció de la saturació no ha estat igual en totes les illes. És quelcom completament desigual i no ve motivat per la capacitat de les places hoteleres", ha defensat, mentre posava l'accent a "actuar sobre l'oferta, no sobre la demanda". "S'ha de millorar el cercle viciós de la inversió, no s'ha de limitar. El que ha de fer el Govern és desenvolupar polítiques turístiques de segona generació, vincular el turisme amb altres activitats (educació, agricultura, sanitat...) mitjançant un esforç públic i privat", ha subratllat,  mentre lamentava la problemàtica que suposa la falta de control sobre les places il·legals.

El que els hotelers defensen és un "creixement territorial i de places zero". "Advocam per una millora en la gestió de les infraestructures i dels recursos públics que reverteixi en economia del benestar i en la generació d'ocupació", ha detallat. 

Eivissa, model d'èxit internacional

La presidenta de la FEHM considera que " Eivissa és una història d'èxit empresarial pel seu posicionament internacional". " La identificació amb el luxe ha generat una millora contínua molt positiva per a l'illa. És clar que, en matèria d'allotjament no reglat, tenen molts deures pendents per consolidar aquest reposicionament", ha dit. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF