Publicitat
Publicitat

Ada Colau defensa el 'no' de Podem a la investidura de Sánchez

Advoca per no votar una proposta "per a les dretes" després que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena reclamés el suport d'Iglesias a la investidura

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat aquest divendres un missatge al seu compte de Facebook en què explica per què Podem no ha de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyo. "Sr. Pedro Sánchez, no podem votar a favor ni tan sols abstenir-nos davant una proposta per a les dretes", ha destacat l'alcaldessa.

La declaració arriba l'endemà que la seva homòloga a l'Ajuntament de Madrid, Manuela Carmena, reclamés un acord entre Podem i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez: " Em sembla que seria bonic que hi hagués aquest suport a qui en aquests moments està sol·licitant la investidura", va dir Carmena.

En la publicació, Colau ha criticat que el PSOE s'hagi assegut a negociar amb Ciutadans i ha recordat a Sánchez que ni el seu partit ni la formació d'Albert Rivera estaven amb la gent que es manifestava contra les retallades o parava un desnonament. "Com poden parlar de canvi sense comptar amb la gent que l'està impulsant des de baix?", ha afegit.

" No ens demani, Sr. Pedro Sánchez, que confiem. No ens demani que els deixem fer. Tenim memòria. És hora que sigui el PSOE qui confiï en la gent que ha patit en carn pròpia les conseqüències de polítiques de les quals vostès també són responsables", ha assenyalat. També ha explicat que en el que poden treballar és "en una proposta 'per als drets' que compti amb la força, el coneixement i l'experiència dels que fa anys que estan defensant-los". "Tot depèn que vostès tinguin, realment, voluntat de fer-ho", ha destacat.

Aquest és el comunicat que ha penjat Colau al seu Facebook i que també ha compartit via Twitter:

El PSOE apela a un “mestizaje idelógico progresista” y dice que su acuerdo con una fuerza de derechas representa el “ú...

Posted by Ada Colau Ballano on  viernes, 4 de marzo de 2016

La pressió del PSOE amb els governs municipals

Després de les declaracions de Carmena a favor d'investir Sánchez, el PSOE va utilitzar ràpidament les seves paraules per pressionar Podem i va recordar a Pablo Iglesias que els socialistes van facilitar, l'any passat, el canvi a moltes alcaldies "a canvi de res".

Tot i això, minuts després de fer les seves declaracions, l'alcaldessa de Madrid va publicar un tuit en què reclamava que no se la "malinterpretés":

21D
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF