Xisco Arbós: "El que més enyor de Mallorca, a part de la família, és poder gaudir del meu poble, Esporles"

Aquest jove conta com va decidir abandonar la seva illa per anar a viure a Tenerife i explica com ha viscut aquests mesos tan complicats lluny de casa

T. Crespí
3 min
83e6c5a2-6c32-4fff-97de-b98f103cb815

PalmaLlicenciat en Turisme a la UIB, aquest jove mallorquí fa dos anys va decidir abandonar Mallorca, juntament amb la seva parella, per anar a viure a Tenerife. Amb més de deu anys d'experiència en el sector turístic, Xisco Arbós ha viscut de primera mà els efectes econòmics de la pandèmia. No obstant això, es mostra positiu davant aquesta situació de crisi i té la seguretat que tot tornarà a la normalitat aviat.

Per què vàreu decidir anar a viure a Tenerife?

Fa poc més de dos anys, tant a la meva parella, que és extremenya, com a mi ens va sorgir la possibilitat laboral d'anar a Tenerife. La veritat és que va ser una gran casualitat i vàrem decidir partir i provar sort. No ens ho vàrem pensar gaire i la decisió la vàrem prendre en qüestió de dies.

Com ha estat l'adaptació?

L'adaptació a l'illa va ser molt fàcil, ja que tant la meva al·lota com jo vàrem començar a fer feina la mateixa setmana d'arribar-hi. Des del primer m'he sentit molt a gust aquí. La gent és molt agradable i tots els companys de l'hotel on vaig començar a treballar em varen donar una gran benvinguda. La meva sort és que vaig iniciar aquesta nova etapa de la meva vida amb la meva parella, i això ha fet que dugui millor estar lluny de la meva família.

En què es diferencia la vida de Tenerife de la de Mallorca?

Principalment, i com tothom sap, encara que també sigui una illa, la diferència principal és el clima. A Tenerife tenim el bon temps de l'estiu de Mallorca durant quasi tot l'any. Aquí, per exemple, no hi ha cap problema a anar a passar un bon dia de platja els dies de Nadal. Una altra de les coses que més he notat és que, en general, aquí tot és més barat que a Mallorca. Però també hi ha moltes similituds amb les Balears, com per exemple un ampli repertori de rutes de muntanyisme i l'opció de practicar qualsevol esport aquàtic.

Teniu pensat tornar a viure a Mallorca en algun moment de la vostra vida?

És una cosa que sempre tenc molt present, però a curt termini no m'ho plantej. El temps ens dirà on acabarem. Tanmateix, el que també tenc molt clar és que a pocs llocs en el món es viu tan bé com a Mallorca.

Heu passat aquests mesos tan complicats per la pandèmia lluny de la vostra família. Com ho heu viscut?

El confinament va ser un moment complicat per a tothom. Laboralment em va afectar perquè l'hotel on treballava va haver de tancar. Per sort, la meva parella, que fa feina a l'àrea de serveis socials, ha mantingut el lloc de treball. Quant a la família, tenia un viatge programat a Mallorca a final del mes de març, i a causa de l'expansió del coronavirus, el vaig haver d'anul·lar. No obstant això, avui dia la tecnologia et permet estar en contacte continu amb la família i el fet de poder veure'ls, encara que fos a través d'una pantalla d'ordinador, m'ha ajudat a dur-ho tot un poc millor.

Què és el que més enyorau de Mallorca?

El que més enyor de Mallorca, a part de la família, és poder gaudir del meu poble, Esporles. També enyor passar estones amb els meus amics i passejar pels meravellosos paisatges que té l'illa.

El sector turístic ha estat un dels més perjudicats per la pandèmia del covid-19. A vós us ha afectat de ple.

Així és. L'hotel on treballava va haver de tancar i en aquests moments estam esperant que el turisme es torni a activar a l'illa per poder reprendre l'activitat. Tant de bo que es compleixin les previsions i que en poques setmanes pugui tornar a ocupar el meu lloc de feina. És una situació molt complicada, però en aquests moments s'ha de ser positiu i pensar que tot se solucionarà aviat.

Aquesta situació de crisi us ha fet replantejar el vostre futur laboral?

Amb els problemes laborals que han sorgit a causa de la crisi sanitària, clar que fa que et replantegis el teu futur. Però sincerament, ho faig a llarg termini. Ara el més important és que tot torni a la normalitat com més aviat millor i continuar endavant.

On us veis d'aquí a uns anys?

Aquesta pregunta me l'he feta moltes vegades. No t'ho sabria dir, perquè no pens més enllà que en el dia a dia. De moment, vaig decidir fer aquest canvi i consider que, tot i els problemes que han sorgit a causa de la pandèmia, ha estat positiu en tots els aspectes de la meva vida. L'únic que desitj és que si algun dia torn a canviar de ciutat, sigui per continuar creixent tant personalment com professionalment.

stats