Avui coneixem

“No m’atrevia a dur falda, però ho vaig provar i resulta que em queden bé”

Avui coneixem el model i creador de contingut Will Garcés

3 min
Will Garcés és model i creador de contingut

PalmaAlert­a si us el trobau per Palma, càmera i trípode en mà, perquè podeu acabar explicant als seus més de 45.000 seguidors de TikTok què duis posat i, fins i tot, quina nota –de l’1 al 10– té el vostre modelet. Will Garcés (@willcozi a Instagram) té 23 anys i en fa només tres que va arribar a Mallorca des de Cadis, on va aterrar provinent de Colòmbia. Amb els seus vídeos d’Instagram i TikTok s’ha fet un nom i assegura que no hi ha dia que no el reconeguin pel carrer. Després de llançar-se a preguntar a persones desconegudes sobre la seva roba i el seu estil, Garcés ha duit a Ciutat les ‘batalles d’outfits’, en què els participants competeixen per tenir la millor vestimenta.

Model. Encara que la combina amb una feina com a tècnic de so, la moda és la seva ocupació més gran, perquè a banda de ser una font d’ingressos, és allò que més li agrada. El jove va començar a treballar de model a 12 anys, després que sa mare, a Colòmbia, l’apuntàs a una agència. Com que les seves mides li impedeixen ser model de passarel·la –“demanen 1,8 metres i jo no els faig”, riu–, ha optat pel vessant “comercial” i ara fa feina amb diverses marques. De moment, “la campanya més gran” que ha fet ha estat amb Puma.

El futbol va ser el que va dur-lo, primerament, fins a Espanya, a Cadis concretament. “El meu projecte era ser futbolista professional, i fer de model era més aviat un hobby”, assegura. Per això, el 2020 va aterrar a Puerto Real, on l’equip el va fitxar per sis mesos de temporada. “I per coses de la vida, vaig acabar aquí”, afirma. Tres anys després, ja fa comptes tornar a partir. “El meu projecte a curt termini és anar a Madrid. Però abans, com que aquí no hi ha encara molts creadors de contingut, vull crear-me abans una bona audiència”, explica.

Batalles d’‘outfits’. Precisament, el fet que trobàs que “a Mallorca, la cultura de la moda gairebé no existeix”, va ser un punt a favor per a Garcés, qui es va proposar crear un contingut que ningú estava fent: aturar gent pel carrer i demanar-los per la seva roba. “Finalment, m’hi vaig atrevir i el suport que rep de la gent és increïble”, afirma el jove, que s’ha llançat a fer batalles d’outfits. De moment, ja n’ha organitzat dues a la plaça d’Espanya. La següent s’efectuarà el 21 d’octubre a la plaça Major. “A la primera ja hi van acudir 20 persones, i em va sorprendre: pensava que en vendrien quatre o cinc”, reconeix Garcés, qui manté que els seus seguidors estan “entusiasmats”.

L’estil propi admet que ha tardat a trobar-lo. “Vaig deixar d’usar Pinterest, de replicar els meus referents i vaig començar a intentar coses diferents. Per exemple, no m’atrevia a dur falda, però ho vaig provar i resulta que em queden bé”, argumenta. Fruit d’això, Garcés celebra inspirar altres persones: “Rep missatges de mares de seguidores i em diuen que, amb els meus vídeos, les filles s’han atrevit a vestir com volen”. De marques diu que no en sap res –però confessa una devoció per Balenciaga– i que es guia pel que li agrada. A l’hora de comprar, conta que totes les parts de dalt les treu de tendes de segona mà, mentre que per als pantalons compra a botigues fast fashion però “sempre a la secció de dones, perquè la d’homes és molt monòtona”.

stats