Avui coneixem

“El ioga em va ajudar a complir un somni: deixar una feina que no em feia feliç”

Avui coneixem l'estilista i instructora de ioga Estela Martí

3 min
Estela Martí és estilista i instructora de ioga

PalmaSe’n va a dormir prest perquè li agrada aixecar-se d’hora. A Estela Martí (Sóller, 1996) el despertador li sona a les sis i mitja i, després de berenar, se’n va a impartir classes de ioga. “A l’estiu, a causa de la calor, intent fer-les tan prest com és possible. És molt millor”, explica. Mai no treballa allà mateix, de vegades és al jardí d’un hotel, d’altres a ca seva, al club esportiu del seu poble o a cases particulars. És instructora des de fa un any, tot i que primer va estudiar el grau en disseny de moda i estilisme, un sector en què també treballa.

Dedica el seu dia a dia al ioga, però no vol perdre el contacte amb el món de la moda i el seu desig és conservar les dues professions. “La meva idea és compaginar els dos sectors: el ioga d’una manera més estructural i la moda, com a feina puntual”. Jacquemus, Burberry i Alexa Chung són marques per a les quals ha treballat durant les setmanes de la moda de Londres i París, precisament, però també per a altres de menys conegudes com AMI París. “Em vaig sentir molt bé, perquè és un xut d’energia veure que, amb el que has estudiat, tens oportunitats així”, reconeix la sollerica.

Es defineix com una persona perseverant, honesta, intuïtiva i intensa, però a aquests adjectius s’hi podrien afegir valenta i emprenedora. De fet, va arribar a treballar amb Alexa Chung (escriptora, presentadora de televisió, model i dissenyadora de moda britànica) perquè la va conèixer un vespre a Sa Fonda (bar de Deià). Un any després, li va enviar el seu currículum i la varen contractar. “Quan llanç algun projecte, hi vaig amb tot. Si sent amor, sent amor intensament. Si m’implic, ho faig al cent per cent”. Creu que el món de la moda és “pura aparença”, però reconeix que, de gent superficial, n’hi ha pertot: “En el ioga és habitual trobar gent que només vol mostrar la falsa imatge de guru. La idea que persones que treballen en moda són més frívoles que en altres professions s’ha engrandit massa”.

El ioga, per a ella, és un moment de pausa, d’aturar-se del ritme del dia a dia, de cuidar-se i també una manera de transmetre als seus clients la importància de fer-ho. “La vida avui dia va molt ràpida i crec que necessitam aturar-nos encara que només siguin uns minuts cada dia”, comenta. Les seves sessions són una oportunitat per escoltar-se a un mateix, l’única fórmula vàlida per a la felicitat, segons la jove. “No només aporta beneficis mentals, també físics, i aquesta, per mi, és la combinació de vida perfecta”.

Emprendre li va fer certa por, ho admet, però no considerava una vida sense intentar fer allò que sempre havia volgut: dedicar-se a alguna cosa que de veres l’apassionàs i l’omplís. “El ioga em va ajudar a materialitzar un somni: el de deixar una feina que no em feia feliç i escoltar el que el meu cor i el meu cos em demanaven”, relata. Així va sorgir ara fa un any @yogadelaisla. “Des de petita havia fet tant ioga com ballet, l’esport és molt important per a mi”. A més, va tenir el suport de la família, dels amics i la parella, cosa que va ser crucial: “He tingut un cercle que m’ha fet molt de costat i també he après de la importància de creure en mi mateixa”.

stats