Antònia Melià: "M'encantaria fer una gira amb Chris Brown"

La ballarina mallorquina ha participat en el videoclip 'Caramelo', del cantant llatinoamericà Ozuna

Catalina Riera
3 min
La ballarina, Antònia Melià Cortés.

PalmaAntònia Melià Cortés (1994, Felanitx) ha dedicat gran part de la seva vida a la dansa. No té un estil definit, ja que considera que aquesta professió està molt lligada a les emocions i a l'estat d'ànim en què una persona es troba en cada moment. La dansa és la seva passió i també la de la seva família. Tot i que els seus pares no s'hi dediquen de manera professional, sí que han inculcat el seu entusiasme als seus fills. De fet, Antònia té dos germans més: el gran també és ballarí i el petit va pel mateix camí. Enguany, Antònia ha complit el seu somni d'anar als Estats Units i viure una experiència de ball americana. Ho ha fet participant en el videoclip de l'artista Bad Bunny i també del cantant Ozuna.

Què us va dur a dedicar-vos a la dansa?

Sempre m'ha agradat ballar, però el que més m'ha fet obrir els ulls en l'àmbit professional ha estat fer feina en sectors que no tenien res a veure amb la dansa. No m'omplien. Pot sonar a tòpic, però la frase "Treballa del que t'agrada i mai treballaràs" és certa. Per això a 18 anys vaig decidir anar a formar-me a Milà.

Per què Milà?

Doncs perquè el meu germà vivia allà. Hi vaig viure quatre anys i després vaig anar dos anys a Bari. A Itàlia anava a classe a una acadèmia i també ballava amb un grup amb que fèiem espectacles. Entre setmana assajava i els caps de setmana anava a congressos de ball i a discoteques. Pràcticament vàrem anar per tot Europa. Després de sis anys a Itàlia vaig decidir anar a Miami.

I quin era el vostre objectiu a Miami?

Complir el meu somni de viure una experiència de ball americana, i la veritat és que em va anar molt bé [riu]. Vaig tenir l'oportunitat de fer feina amb coreògrafs importants, sobretot del món llatinoamericà, com per exemple Robert Davis, Janet Britenyo i Dani Lugo. Em sent molt afortunada d'haver estat amb professionals d'aquest nivell. Llàstima que només hi hagi pogut estar sis mesos. Amb la crisi del covid-19 vaig tornar cap a Mallorca, però tot d'una que pugui me'n tornaré a anar.

Quina ha estat la vostra experiència més enriquidora?

Un musical que vaig fer l'any passat. Vaig poder ballar moltíssims d'estils diferents i em va ajudar a créixer professionalment. Enguany també he participat en dos videoclips. El primer va ser per a la cançó La difícil, de l'artista Bad Bunny, però no hi havia gaire coreografia. Després em va contactar el coreògraf del cantant Ozuna i també vaig participar en el videoclip de Caramelo. En aquest cas va ser més gratificant perquè sí que hi havia més ball.

Creis que la dansa és una professió sacrificada?

Sí, i molt. És una carrera en la qual hi ha molta competència i no tens res assegurat. Hi ha èpoques de molta feina i d'altres, no tant. La clau és tenir bona energia, ser optimista, tenir il·lusió i no decaure. De fet, de vegades tenc la sensació que és una professió que no es valora. Cada dia dedic unes cinc hores al ball i la veritat és que és molt cansat, físicament i mentalment. Però no ho canviaria per res.

Què és el que més us inspira a l'hora de muntar una coreografia?

Primer, l'estat d'ànim i després, la música. Aquí és on comença tot. Ballar és una manera d'expressar-te. És un art. No hi ha regles.

Teniu cap referent en el món de la dansa?

Sí. La meva icona és Parris Coebel, és la reina dels coreògrafs. M'agrada perquè té un estil molt particular. De fet, n'ha creat un: el Royal Family.

Quin és el vostre objectiu a curt termini?

M'encantaria fer una gira amb Chris Brown [riu]. Però el meu pla de futur és muntar una acadèmia i poder transmetre tot el que sé i he après als meus alumnes.

Què recomanau a una persona que es vol ficar dins el món de la dansa?

Que tingui paciència, lluiti i sigui constant.

stats