Montse Monroig: "Quan afrontes la teva professió amb passió, la feina es converteix en una manera de viure"

4 min
Montse Monroig.

PalmaMontse Monroig és una referent en l'organització i decoració d'esdeveniments a les Balears. Amb més de 20 anys d'experiència dins el sector de les noces, assegura que aquesta professió només es pot fer amb molta passió i entrega. Manifesta que aquests dos anys de pandèmia han estat molt durs quant a la seva tasca. Tot i això, res li ha impedit continuar gaudint d'allò que més li agrada: ajudar les persones perquè la seva celebració sigui única i inoblidable.

Quan i per què vàreu decidir que us volíeu dedicar al món de les noces?

— La meva família regentava una sala de festes. Un dia, l'al·lota que estava a càrrec d'organitzar els esdeveniments va posar-se de baixa. El meu pare em va demanar per anar a ajudar-los i des del primer moment ja vaig saber que em voldria dedicar a aquest món. Puc assegurar que va ser un amor a primera vista. És una feina que has d'estimar des del cor i que només es pot fer amb molta passió.

Com és el dia a dia d'una wedding planner?

— Quan afrontes la teva professió amb passió, la feina es converteix en una manera de viure. És per això que, en el meu cas, el dia a dia no té hores. Sempre intent trobar i planificar el millor per a cada un dels meus clients i fer que l'esdeveniment sigui tan especial com sigui possible.

Quines són, a parer vostre, les principals aptituds que ha de tenir un professional que es dedica a l'organització d'esdeveniments?

— Consider que hi ha tres aspectes que són fonamentals: passió, empatia i molta capacitat de resolució. A més, sempre que prenc una decisió, ho faig amb la certesa que és la millor. La confiança en un mateix és bàsica per afrontar aquesta professió.

Què és el que us resulta més complicat a l'hora de preparar unes noces?

— La meva tasca depèn, en moltes ocasions, de terceres persones i hi està subjecta. Això implica que algunes coses no estan a les meves mans. Tal vegada aquest factor sempre ha estat el que m'ha costat més gestionar. He hagut d'aprendre a confiar en els altres.

Quin ha estat l'esdeveniment més complex que heu hagut d'organitzar?

— Un dia sonà el meu telèfon. A l'altre costat, una parella de Mallorca amb una petició que mai abans m'havien fet: "Ens volem casar a Formentera". A l'instant vaig saber que seria un dels majors reptes que em tocaria organitzar. Havíem de traslladar per mar tota la infraestructura necessària per dur a terme unes noces: cuines, decoració, mobiliari, il·luminació... Per sort, tot va sortir de manera increïble i vàrem aconseguir que aquell dia fos inoblidable per a tots els qui hi varen acudir.

I del que teniu un millor record?

— De tots els esdeveniments que he organitzat en tenc un gran record. No n'hi ha de millors o pitjors. Cada esdeveniment és viu, amb un sentiment únic i a la vegada diferent. El millor record és, sens dubte, que l'amistat amb els meus clients perdura en el temps.

El vostre sector ha estat un dels més afectats pel covid. Com heu viscut aquests dos anys de pandèmia?

— Han estat dos anys que no oblidaré mai. La incertesa constant, els nombrosos canvis de normativa... això ha estat el nostre pa de cada dia durant aquest temps. Ens hem hagut de convertir en guardians per fer complir en cada moment allò que dictava la normativa vigent. No ha estat gens fàcil, ja que molts cops hem hagut d'actuar com els 'dolents de la pel·lícula' per poder fer la nostra feina.

Què és el més dur a què us heu hagut d'enfrontar durant aquests mesos?

— Haver de lluitar amb la desesperació dels noviis. Un dia era il·lusió i l'altre es convertia en una gran incertesa. La distància social que havíem de mantenir i l'ús de la mascareta han estat dos aspectes que m'han romput el cor. Un esdeveniment d'aquest tipus és ple d'emocions, sentiments, abraçades... tot això quedava reduït amb les restriccions que hi havia en aquells moments.

Com preveis que vagi aquesta temporada?

— Sobresaturada. Crec que hem de tocar amb els peus a terra i no agafar o assumir més enllà del que es pugui. Els clients necessiten de nosaltres molta dedicació i professionalitat. I això, en gran part, només s'aconsegueix amb el temps que puguis dedicar-los a cada un d'ells.

Més enllà de la vostra professió, quines són les vostres passions?

— Temps amb la meva família i amics. Moure'm pel món, ja que som una persona molt intensa que necessita anar d'un lloc a un altre. No sé estar aturada. I, per acabar, ajudar les persones. Això em fa sentir completa i realitzada.

Quins són els vostres objectius a curt termini?

— Després de 20 anys dedicats amb cor i ànima a la meva feina, aquesta serà la meva darrera temporada quant a l'organització d'esdeveniments. Ha arribat el moment d'aturar. Un dels meus grans projectes de vida m'espera. Vull dedicar tot el meu temps a la meva família. Ha estat una de les decisions més dures de la meva vida, però necessit aturar per agafar forces i desitjar tornar amb les ganes que aquesta professió es mereix. Mai serà un adeu definitiu, només una petita aturada enmig del camí per agafar aire i continuar endavant.

stats