Premis ARA Balears
Microsites 10 anys 27/04/2023

Antònia Font, Premi Especial 10 anys ARA Balears

El guardó s'atorga amb motiu del desè aniversari i representa els valors del diari

ARA Balears
1 min
Antònia Font

PalmaEl Consell Editorial de l'ARA Balears ha aprovat per unanimitat guardonar Antònia Font amb el Premi Especial 10 anys. Aquesta distinció, que només s'entregarà amb motiu del desè aniversari del diari, reconeix que el grup mallorquí, a través de la seva música i les lletres, ha posat a l'abast de la societat valors que des de l'ARA Balears compartim i defensam.

Antònia Font reflecteix una manera molt positiva de mirar la vida. Aquest grup és capaç d'engrescar generacions diferents (dels avis als nets) i sensibilitats molt diverses. La seva música també ha contribuït a l'estimació del territori i el medi ambient. A més, canta a l'amor i a les relacions entre persones sense masclismes i du el català de Mallorca a l'àmbit de la normalitat. Per tot això, i per saber observar la vida i fer-ne poesia, es considera que el grup mallorquí és mereixedor d'aquest guardó especial.

Antònia Font es va fundar el 1997 i es caracteritza per la música festiva i les lletres humorístiques, fantasioses i, alhora, reivindicatives. Entre els temes de l'univers creatiu del grup destaquen, especialment, l'espai i l'astronomia. La seva música en català s'acosta també als ambients més quotidians, amb un joc constant entre una perspectiva local, global i còsmica del món.

El 2013 el grup es va dissoldre, i va deixar enrere 16 anys de carrera musical. Però el maig del 2021 va anunciar de nou el seu retorn, i aquesta segona etapa ha generat, a més d'una alegria col·lectiva, l'adhesió de nous fans i la unió de generacions diferents. La música d'Antònia Font ha tornat amb força i ha demostrat que la música en català continua més viva que mai.

stats