SANT LLORENÇ
Part Forana 19/07/2013

El PP llorencí vota per la unitat del català

Els quatre regidors i el no adscrit es desmarquen de Bauzá i donen suport a una moció contra el TIL

Margalida Bonnín
2 min

Sant Llorenç.El Partit Popular de Sant Llorenç va fer ahir més grossa l'escletxa oberta per sa Pobla en la política lingüística del Govern, ja que va votar en contra del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i a favor de la unitat de la llengua catalana. En el ple duit a terme ahir, els quatre edils del PP (i també el regidor no adscrit, Antoni Aguilar, que a l'inici de la sessió havia informat sobre la seva baixa de la formació) aixecaren la mà al mateix temps que ho féu l'equip de govern (GISCa, PSOE, PSM i AGIN) en els dos punts de l'ordre del dia que tractaren aquestes qüestions i, per tant, votaren a favor de la unitat de la llengua catalana.

Junta local

La portaveu dels populars llorencins, Manuela Messeguer, qui fins fa un mes i mig fou la directora de l'Institut Balear de la Dona, explicà en acabar la sessió plenària que els quatre regidors s'havien limitat a traslladar una decisió presa per la junta local del partit.

Segons manifestà Messeguer, és tot el grup que decideix el vot. Tot seguit, declarà que està farta de la polèmica entorn de la llengua: "Personalment, crec que, amb tots els problemes que tenim, no fa falta que estiguin tot el dia donant la tabarra amb el català, ja que hi ha moltes altres qüestions importants a les quals ens hem de dedicar", digué.

El vot del PP de Sant Llorenç d'ahir es desmarca de la línia seguida pel partit en aquest municipi del Llevant. En plens anteriors, quan va ser el moment de discutir la Llei de funció pública o de valorar l'adhesió al Moviment per la Llengua, la seva posició sempre es va mantenir en línia amb la del partit a escala autonòmica. En algunes ocasions la regidora popular Catalina Ferrer havia arribat a sortir de la sala de plens en el moment de discutir aquests punts, perquè rebutjava "fer política" de la llengua.

Entre d'altres qüestions, la moció contra el Decret de llengües especifica que els tres centres escolars del municipi disposen d'un "projecte lingüístic consolidat" amb què "s'ha aconseguit que fins ara els alumnes nouvinguts s'integrin en poc temps"; i denuncia que el TIL del Govern romp "unilateralment" el consens.

stats