INTERCANVI D'ESTUDIANTS
Balears 05/03/2016

Alumnes de Suècia, Itàlia i Escòcia, a Inca

El col·legi Puresa de Maria ha acollit alumnes d’aquests tres països com a part del projecte Erasmus+. Aquesta iniciativa té com a objectiu compartir experiències i conèixer el funcionament del món laboral

Lluïsa Colom
3 min
múltiples activitats. Una vintena d’estudiants de 3r i 4t d’ESO han pres part en diferents activitats que els han permès conèixer millor l’illa.

Aquest febrer, l’escola Puresa de Maria d’Inca ha acollit alumnes de diferents escoles de Suècia, Itàlia i Escòcia. El centre participa des del curs passat en el projecte Erasmus+ E to E: education to employement, que permet l’intercanvi d’una vintena d’estudiants de 3r i 4t d’ESO de centres d’aquests països per tal de compartir experiències i aprofundir en els coneixements en relació amb el funcionament del mercat laboral. Els estudiants de la Puresa ja han viatjat a Escòcia i a Itàlia i esperaven amb gran il·lusió l’arribada dels participants de la Girvan Academy d’Escòcia, de l’Istituto d’Istruzione Superiore Patini Liberatore, d’Itàlia i de la Möckelngymnasiet de Suècia. Durant cinc dies, els alumnes estrangers han conviscut amb els mallorquins i tots junts han fet visites a empreses, centres de formació, etc. A més, també han duit a terme tallers per millorar la seva coneixença del mercat laboral. I tot això emprant la llengua anglesa com a llengua vehicular.

Centres de formació

Alumnes de Suècia, Itàlia i Escòcia, a Inca

Un dels objectius del programa és conèixer diferents empreses locals, per la qual cosa se n’han triades algunes de reconeixement internacional, com ara Quely i Camper. Durant la visita, als alumnes se’ls va explicar l’organització social i tècnica de l’empresa, cosa que els va permetre descobrir tant la varietat de perfils professionals que conformen la plantilla com la formació específica que requereix cada àrea laboral.

Una altra part important va ser la visita a centres de formació com el CESAG i l’Escola d’Hoteleria, en els quals reberen tota la informació sobre els estudis que oferten i les sortides laborals a què opten els titulats.

Tallers a l’escola

A més de les visites, s’han duit a terme diferents tallers i activitats a l’escola. El primer dia els alumnes d’Inca feren una presentació per donar a conèixer als visitants aspectes rellevants del nostre país, de les nostres illes i del funcionament de la mateixa escola. En una altra sessió reflexionaren sobre unes preguntes que havien elaborat i contestat abans del viatge, qüestions com ara: és important assistir a classe? I treure bones notes? Creus que és més fàcil obtenir feina, amb estudis o sense? El debat i la reflexió permeteren conèixer les diferències que hi ha entre el món laboral dels diferents països, ja que, per exemple, a Suècia i a Escòcia en l’actualitat és més fàcil trobar feina amb uns estudis bàsics donat que hi ha oferta de feina poc qualificada, cosa que resulta ben diferent en el mercat espanyol o italià.

D’una manera més pràctica i alhora entretinguda, els alumnes participaren en un taller en què varen aprendre a preparar un currículum i una carta de presentació, a més de fer una divertida escenificació del que seria una entrevista per a una feina.

Coneixent Mallorca

Convivència. L’experiència ha estat positiva.

Però no tot va ser fer feina. El centre organitzà algunes visites perquè els estudiants coneguessin altres aspectes del patrimoni de l’illa. Una de les activitats que més agradà fou una gimcana per Palma, en què s’havien de passar tot unes proves que els facilitaven el descobriment d’alguns punts emblemàtics de la ciutat, la història i aspectes rellevants de le cultura, l’economia i la societat.

A més, per conèixer els espais naturals que trobam a Mallorca, varen fer una visita al parc natural de l’Albufera, cosa que els va mostrar la diversa oferta turística de les Illes.

El dia abans de partir, es organitzà un sopar a l’escola en què participaren no només els alumnes que formen part del projecte, sinó tots aquells que ho volgueren. Els visitants gaudiren de la cuina típica mallorquina i van posar de manifest que a les nostres illes es menja molt bé.

Finalment arribà el moment de l’adéu, que més aviat fou un “fins aviat”, ja que a l’abril tindrà lloc la darrera estada, aquest pic a Suècia.

stats