SUV híbrid
Suplements 06/12/2021

XM Concept: el BMW més potent de la història serà un SUV

La marca bavaresa presenta el prototip del nou XM, un SUV híbrid endollable amb 750 CV, 80 quilòmetres d’autonomia en mode elèctric i etiqueta ambiental de zero emissions

2 min
BMW XM Concept

Per primer cop en la història de BMW des del llançament del famós i peculiar M1, la divisió esportiva M de la marca bavaresa disposarà d’un model exclusiu que no tindrà equivalent en format estàndard. I és que el nou XM serà un model únic, especial i rellevant des de qualsevol punt de vista.

XM Concept
XM Concept
XM Concept

D’entrada, el flamant XM serà un SUV híbrid endollable amb set places i una estètica força singular –a mig camí del futurisme i la brutalitat– presidit per una calandra de doble ronyó realment descomunal i il·luminada, que contrasta amb els petits grups òptics davanters i posteriors, més estilitzats i subtils. Les nervadures i les formes geomètriques de la seva carrosseria li aporten una dosi extra de caràcter i brutalitat, molt en línia del que hom espera del model de BMW més potent de la història.

I és que el nou XM serà una bèstia de 750 CV de potència i –atenció– 1.000 Nm de parell gràcies al maridatge d’un motor gasolina V8 i un propulsor elèctric amb un sistema de tracció integral xDrive i un paquet de bateries encara per confirmar però que serà prou gran per oferir 80 quilòmetres d’autonomia en mode totalment elèctric, cosa que li permetrà obtenir l’etiqueta ecològica de zero emissions de la DGT i tots els beneficis associats a aquesta classificació ecològica.

Interior XM Concept

Aquest XM serà també el primer model híbrid i electrificat de la divisió BMW Motorsport o M, alhora que serà el primer cop que un SUV és objecte de conversió en estàndard i exemple del savoir faire de la prestigiosa divisió esportiva bavaresa. També serà el primer cop que un model M no es fabriqui a Europa i amb equivalents a la gamma d’accés de la marca, ja que es fabricarà en exclusiva a la planta nord-americana de Spartanburg, a l’estat de Carolina del Sud, a la costa est dels Estats Units. La seva producció està prevista per a finals del 2022 i les primeres unitats d’aquest monstre de l’asfalt haurien d’arribar a Europa a inicis del 2023 a un preu encara per confirmar, però que ben segur es posicionarà al voltant dels 100.000 euros.

stats