Fiabilitat cotxes

Tesla és la marca menys fiable del mercat, segons un estudi de l’OCU

Les marques japoneses són les que menys incidències acumulen entre els consumidors europeus, mentre que Tesla, Alfa Romeo i Land Rover són les més mal valorades entre els compradors

2 min
Tesla Service

Com cada any l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha fet públic el seu estudi anual en què recull en un rànquing les marques de cotxes més i menys fiables del mercat. Per fer aquest estudi s’han recollit les opinions de 52.430 conductors de vehicles nous de cinc estats europeus (França, Itàlia, Portugal, Bèlgica i Espanya) analitzant i recollint dades de 326 vehicles diferents i de les 523 variants o tipus de carrosseria que hi ha al mercat, amb uns resultats sorprenents.

No ho són, en realitat, pel que fa a la part alta de la classificació, és a dir, entre les marques de cotxes més fiables segons aquest estudi. Lexus, Subaru i Toyota ocupen les tres posicions del podi i consoliden el lideratge japonès en matèria de fiabilitat. Entre els deu primers classificats hi trobem quatre fabricants japonesos més, com Mitsubishi, Suzuki, Honda o Mazda, mentre que les coreanes Kia i Hyundai també es consoliden en la part més alta del rànquing. A més, l’estudi conclou que els cotxes híbrids i híbrids endollables són els que menys incidències registren i, per tant, els més fiables del mercat.

OCU fiabilitat 2022.

En desena posició es consolida la catalana Seat, que demostra el gran salt de qualitat dels seus models en els últims anys, seguida a poca distància d’una sorprenent Dacia –a banda de cotxes barats, els romanesos també s’han guanyat una bona fama de vehicles durs i fiables–, Skoda i Nissan.

A nivell de vehicles, el cotxe més ben valorat i que menys avaries presenta és el T-Roc amb motor dièsel (sí, dièsel) 1.6 TDI, seguit del Toyota Corolla 180H (híbrid convencional) i del Lexus IS amb motor gasolina 2.5, també híbrid.

Tesla, la gran perjudicada

Per contra, entre els fabricants menys fiables segons els participants d’aquesta enquesta hi trobem marques aspiracionals com Porsche (amb només 76 punts sobre 100 possibles) i alguns clàssics com ara Fiat, Jeep, Chevrolet o Alfa Romeo. El que resulta més sorprenent, però, és la mala puntuació obtinguda per Tesla, amb només 60 punts, que la consolida com la marca menys fiable segons aquest estudi.

Tesla ja havia sigut assenyalada com una marca poc fiable per altres estudis, com el nord-americà Consumer reports d’aquest mateix any, que també la castigava i donava el lideratge a les marques japoneses. En el cas de l’estudi de l’OCU, la metodologia que s'ha fet servir no només es fixa en el nombre d’incidències i avaries, sinó també en el nivell de gravetat que presenten.

Convé apuntar també, finalment, que els vehicles amb més mala puntuació han sigut el Renault Espace amb motor dièsel 1.5 i l’Opel Astra també amb motor dièsel 1.5, curiosament dos models de marques que no es troben entre les més mal valorades del rànquing.

stats