Parelles

Rupert Murdoch, de 92 anys, anuncia que es casa per cinquena vegada

La científica Elena Zhukova, de 67 anys, serà la tercera vegada que pronunciï el "Sí, vull"

2 min
Rupert Murdoch, magnat mediàtic de Fox i News Corp, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaAmb 92 anys, Rupert Murdoch encara no s'ha cansat de pujar –i baixar– de l'altar. Ara serà amb la biòloga molecular Elena Zhukova, amb qui el magnat celebrarà el seu cinquè casament, que serà el tercer de la científica. La notícia es va començar a escampar quan l'empresari va anunciar l'enllaç als seus companys de feina i va ser al cap de poc temps que l'exclusiva va arribar a la redacció de The New York Times, que és qui s'ha encarregat de fer públic el casament aquest dijous.

Per a un multimilionari, expresident de dues grans corporacions de la comunicació i casat quatre vegades, mai és tard. De fet, aquest cop Rupert Murdoch tindrà més temps per compartir amb la que serà la seva dona, després que el setembre passat abandonés la presidència de News Corp i de la Fox. Elena Zhukova també tindrà força temps per estar amb la seva parella, amb qui estan junts des de l'estiu passat, després de jubilar-se de la unitat d'investigació mèdica on feia recerca a la Universitat de Califòrnia.

El casament, que està previst que sigui al mes de juny, se celebrarà a la propietat del magnat de 65.000 metres quadrats a Moraga Estate, a Califòrnia. Dècades abans que Murdoch, el 2013, comprés el terreny d'inspiració mediterrània –amb mansió, vinyes i jardí provençal inclosos–, la finca havia estat propietat del cineasta Victor Fleming, director de llargs com Allò que el vent s'endugué o El màgic d'Oz.

La ubicació és un espai únic, certament, però el casament, tant per a Murdoch com per a Zhukova, de 92 i 67 anys, respectivament, no és precisament únic. La biòloga especialista en diabetis pronunciarà el tercer "Sí, vull" després d'haver estat casada amb Aleksandr Zhukov, amb qui va deixar Moscou els últims anys de la Unió Soviètica per anar a viure als Estats Units. Mentre ella va continuar investigant i va ingressar a la Universitat de Califòrnia, Zhukov es va convertir en un inversor energètic multimilionari.

Pel que fa a Murdoch, que li porta a Zhukova 25 anys i dos casaments, va divorciar-se de Jerry Hall el 2022. La model, que també havia estat casada amb Mick Jagger, va assabentar-se del divorci a través d'un mail del seu marit en el qual també estaven en còpia els advocats del milionari. "Jerry, lamentablement he decidit posar punt final al nostre matrimoni", deia el correu. La primavera del 2023 es va comprometre amb la higienista dental Ann Lesley Smith; el magnat va arribar a dir que tenia "moltes ganes de passar la segona meitat de la vida junts". Però les ganes es van dissoldre aviat, i només dues setmanes després de l'anunci del seu compromís anunciarien la ruptura.

stats