Novetat

La princesa de Mario reclama protagonisme amb ‘Princess Peach: Showtime!’

El personatge és l'estrella del nou videojoc de Nintendo, on s’embolica en una aventura divertida i amb mecàniques molt variades

4 min
Art principal de 'Princess Peach: Showtime!'
  • Llançament: 22 de març
  • Plataformes: Switch
  • Gènere: Acció i aventura
  • Classificació: +7
  • Desenvolupament: Nintendo
  • Publicació: Nintendo

La princesa Peach ja no és la mateixa. Descrita com un dels personatges femenins més emblemàtics i influents del món dels videojocs, assumeix el rol de protagonista principal del nou joc de la companyia japonesa. Originalment, la princesa Peach, també anomenada princesa Toadstool, va ser concebuda com l’arquetip de donzella en perill que actua com a motor de les aventures de l'heroi, malgrat que el personatge ha anat canviant amb el pas del temps. La princesa s’ha convertit en heroïna i en protagonista de les seves pròpies aventures, i s'ha deslligat de la necessitat que ningú la salvi, seguint la línia d’empoderament present en la pel·lícula Super Mario Bros. La pel·lícula, estrenada l'any passat.

La Peach Kung-fu enmig d'un combat

Els orígens de la Peach es remunten al 1985, al joc Super Mario Bros, quan el personatge femení dels jocs primogènits de Mario –fins i tot abans de dir-se així– va evolucionar i va adquirir nom propi. Des d’aleshores, ha fet acte de presència en incomptables videojocs i ha estat un personatge controlable pel jugador en molts d’ells, com en el recent Super Mario Bros. Wonder, però poques són les ocasions on hagi esdevingut protagonista principal. La monarca del regne Xampinyó va trencar la tendència 20 anys després de la primera aparició amb Super Princess Peach, un títol on s’invertia el rol amb el Mario, publicat el 2005 per a la portàtil Nintendo DS. I ara, gairebé 20 anys més tard d’aquesta última vegada, torna a fer-ho amb Princess Peach: Showtime!, on directament atrau tots els focus.

Benvinguts a l’espectacle!

La trama del videojoc arrenca quan la princesa Peach i els seus fidels Toads, els simpàtics personatges amb forma de bolet, reben una invitació per assistir a una representació al Teatre Esplendor, on no trigaran a adonar-se que una misteriosa figura emmascarada s’ha apoderat del lloc. La malvada Grape i la seva colla d’esbirros de la companyia Malaúva sumeixen en un caos absolut l’indret i converteixen l’actuació estel·lar en una gran tragèdia. La Peach haurà de fer front als antagonistes per tal de salvar la funció, però comptarà amb l’ajuda de la Lucy, la guardiana del teatre, que li atorgarà poders amb la seva cinta. Amb aquestes habilitats podrà interactuar amb l’attrezzo, animar els actors que es trobi arreu del teatre i, fins i tot, transformar-se i adquirir noves facultats.

La investigació d'un cas de la Peach detectiva

A Princess Peach: Showtime! s’hi pot trobar un repertori molt variat de disfresses per a la princesa, que l’ajudaran a sortir victoriosa de totes les situacions a les quals haurà de fer front. Per exemple, el jugador es podrà transformar en la Peach espadatxina, capaç de saltar a l’acció i liquidar els dolents a cop d’espasa; en la Peach detectiva, amb un bon ull per a la investigació i capaç de resoldre misteris, o la Peach pastissera, amb experiència en la confecció de dolços i pastissos. Això és només un tast del grapat de transformacions disponibles, que a part de donar-li un nou look a la princesa i proporcionar-li les habilitats corresponents, modificaran per complet la mecànica del joc durant l’aventura. Així doncs, en un nivell el jugador es pot trobar en un combat d’arts marcials amb la Peach kung-fu i al següent estar dirigint una orquestra aquàtica amb la veu màgica de la Peach sirena. En la varietat està el gust.

La Peach pastissera amb les mans a la massa

Moltes més transformacions i altres sorpreses s’amaguen entre bambolines, i seran necessàries per poder boicotejar els sinistres plans de la Grape i salvar totes les obres del teatre. El joc arriba exclusivament per a la consola Nintendo Switch, ja que Princess Peach: Showtime! és l’últim joc first-party de la gran N, és a dir, desenvolupat per la mateixa companyia. El teló s’obre a partir del 22 de març i la princesa Peach torna per menjar-se l’escenari i consolidar el seu rol protagonista, és l’hora del xou!

Tràiler de presentació

Ja hi hem jugat!

Ens ha agradat...

  • La princesa Peach i la varietat de disfresses i poders dels quals disposa. Cada nivell transmet sensacions molt diferents i té la seva pròpia màgia.
  • La possibilitat que Princess Peach: Showtime! doni lloc a la seva pròpia sèrie de jocs i que tornem a veure la malvada Grape i els seus esbirros.

No ens ha agradat...

  • La durada del joc. Tot i que s'agraeix la brevetat en un moment en què els jocs són massa llargs, potser aquest peca de curt i no explota al màxim alguna de les idees.
  • Un sistema de col·leccionables complicat i que t'obliga a rejugar nivells una vegada i una altra, amb pantalles de càrrega, etc.

És per a tu si...

  • Busques un joc familiar amb personatges simpàtics i mecàniques variades. Sembla un bon joc per iniciar-hi la canalla, tot i que també ofereix reptes més complicats.
  • Ets fan de la princesa Peach i vols viure aquesta nova aventura amb ella com a protagonista. A part, fan molt bona parella amb la seva companya Lucy!

No és per a tu si...

  • Busques un joc complex i amb molta profunditat. El títol proposa idees directes i mecàniques senzilles, de vegades fins i tot massa senzilles.
  • El que vols és endinsar-te en una aventura amb una trama que evolucioni i en un món obert on puguis perdre't durant desenes d'hores.

[Títol provat en Switch, codi cedit per Nintendo.]

Altres grans llançaments del dia
  • 'Dragon’s Dogma 2'

    Més d’una dècada més tard, Capcom (Resident Evil, Monster Hunter) publica la seqüela del seu joc de fantasia medieval. El joc té un apartat gràfic espectacular, on destaquen la màgia i les imponents criatures fantàstiques. Dragon's Dogma 2 és un joc de rol complex i millora un elaborat sistema d’acompanyants anomenats peons, que formaran grup amb l’avatar del jugador i l’ajudaran durant l’aventura.

  • 'Rise of the Ronin'

    De la mà de Team Ninja (Ninja Gaiden, Nioh) i en exclusiva per a PS5, arriba el seu joc més ambiciós ubicat en l’època més fosca del Japó, durant el segle XIX en plena Guerra Boshin. El joc de rol d'acció narra una trama complexa que canvia amb les decisions del jugador, i un combat visceral i estratègic que mescla ginys i armes tradicionals amb d’altres d’influència occidental.

stats