Història
Suplements 19/03/2021

Moto Guzzi, un segle d’història sobre dues rodes

La marca llombarda celebra el centenari aquest mes de març i proposa diverses unitats commemoratives i uns quants actes de celebració

2 min
V7 Stone

El 15 de març Moto Guzzi va celebrar el centenari de la fundació. Aquesta marca italiana ha sabut conjugar millor que ningú una aposta innovadora tot i mantenir l’essència tradicional de les seves motos.

La història de la marca és plena de victòries, aventures i, esclar, de grans motos que han fet vibrar molts motociclistes. Avui la marca està en plena forma i els seus models, amb una clara inspiració clàssica, tenen un bon èxit comercial. Per a Moto Guzzi tot va començar el 15 de març del 1921 quan Carlo Guzzi i Giorgio Parodi van fundar la Società Anonima Moto Guzzi a la localitat llombarda de Mandello del Lario.

V9 Bobber centenari

Com a logo de la marca els fundadors van escollir una àliga amb les ales desplegades, en memòria de Giovanni Ravelli: anys abans, durant la Primera Guerra Mundial, els tres amics havien passat per l'exèrcit, en una divisió aèria, i sempre deien que un cop acabada la guerra obririen un negoci de fabricació de motos. Desgraciadament Ravelli va morir al final del conflicte i Guzzi i Parodi li van retre homenatge amb el logotip de la seva divisió aèria.

Al catàleg de la marca hi ha models com la GT 500 Norge (1928), l'Airone 250 (1939) i la Galletto (1950), tot i que el gran públic coneix més models com la V7, la California i la Le Mans, perquè algun d’aquests la marca els ha fet reviure els últims anys. I parlant de models actuals, per celebrar els cent anys ha presentat per als models V85 TT, V7 i V9 una versió especial commemorativa. La decoració específica ret homenatge a la Moto Guzzi Otto Cilindri del 1955 i a la 350 Bialbero, amb tons grisos, verds i marrons. A més d’una placa commemorativa, també trobem el logotip de l’àliga en color daurat.

V85 TT Centenari

Els actes de commemoració del centenari es tancaran amb els Moto Guzzi World Days, del 9 al 12 de setembre a Mandello del Lario.

stats