Suplements 20/10/2021

Mercedes-AMG One, un Fórmula 1 de carrer

L’hipercotxe de Mercedes, derivat del Fórmula 1 del 2015 amb el qual Lewis Hamilton va guanyar el campionat del món, arribarà l’any vinent si no es produeixen nous contratemps

2 min
Mercedes-AMG One

Les victòries de l’equip Mercedes al campionat del món de Fórmula 1 van encendre la creativitat dels departaments de màrqueting de la marca alemanya. Per què no aprofitar els anys d’hegemonia a la categoria reina de l’automobilisme amb un model únic, derivat dels Fórmula 1 campions del món? La idea semblava bona (i no gaire complicada).

Sota aquesta premissa, Mercedes va preparar el projecte Mercedes-AMG One, un hiperesportiu que reaprofitaria el motor turbo híbrid 1.6 que feien servir els monoplaces de l’equip de Fórmula 1 la temporada 2015 i que aportarien una potència total compresa entre els 1.000 i els 1.200 CV gràcies a diversos mapes i modes de gestió electrònics de la marca. A més, aquest model farà servir un xassís monocasc de fibra de carboni i un canvi automàtic seqüencial de vuit relacions també heretat dels models de competició.

Mercedes-AMG One.
Mercedes-AMG One.
Mercedes-AMG One.

Amb tota aquesta potència, el Mercedes-AMG One podrà accelerar de 0 a 100 en 2,5 segons i assolir una velocitat punta de 354 km/h. Arribats a aquest punt convé recordar que, tot i ser un model homologat per circular pel carrer, aquest hipercotxe ha estat desenvolupat per extreure tot el seu potencial en circuits tancats sense límits de velocitat.

Estèticament, el Mercedes-AMG One ha de ser un vehicle molt aerodinàmic i un punt futurista, amb una carrosseria baixa i ampla i dues portes d’obertura en tisora. El seu interior també serà molt esportiu i un pèl espartà gràcies a l’ús massiu de la fibra de carboni i els plàstics tous per alleugerir el pes final del vehicle, alhora que respon a uns criteris ergonòmics i esportius.

Interior Mercedes-AMG One.

Després de més de tres anys d’interrogants i alguns dubtes, aquest mes d’octubre la cúpula del grup Daimler finalment ha donat llum verda al nou Mercedes-AMG One, que després d’anys de proves i evolució haurà de ser una realitat l’any 2022. Mercedes té previst fabricar 275 unitats del Mercedes-AMG One a un preu unitari de 2,75 milions de dòlars cada unitat (uns 2,5 milions d’euros amb el canvi actual), per bé que els futurs compradors hauran de poder acreditar que ja posseeixen com a mínim un altre Mercedes-Benz i que no volen especular amb l'AMG-One, és a dir, comprar-ne una unitat i mantenir-la per poder revendre-la a un preu superior. Tot i així ja hi ha alguns propietaris que han revenut el seu cotxe per 3,5 milions de dòlars (i que per tant han obtingut un benefici de més de 800.000 dòlars) fins i tot abans que el model hagi estat fabricat.

stats