Immobiliari

La mansió de 'Sol a casa' es ven per cinc milions de dòlars

La llar dels McCallister s'anuncia per un preu tres vegades més car que l'última vegada

ARA
2 min
La residència de 'Sol a casa' a Chicago.

BarcelonaUna de les cases més famoses de la història del cinema està en venda. La mansió de la pel·lícula Sol a casa, on la família McCallister oblida el seu fill Kevin per error quan marxen de vacances, es pot comprar per 5,25 milions de dòlars en un anunci al portal immobiliari Zillow, segons explica el New York Times. "És una oportunitat de posseir un tros de la història del cinema i crear records perdurables dins les seves icòniques parets", remarca la publicació on es mostren totes les bondats de la residència, ubicada als afores de Chicago.

El rotatiu recorda que aquesta no és la primera vegada que aquest habitatge busca comprador: el 2012 es va posar a la venda per últim cop per 1,59 milions de dòlars. És a dir, en aquests dotze anys el preu de la mansió s'ha més que triplicat. Es tracta d'una casa de totxos vermells construïda el 1921 i ubicada a Winnetka, un dels suburbis més cars dels Estats Units. A l'estil de les llars típiques de la ficció nord-americana, el domicili on es va rodar Sol a casa és de dimensions considerables: 847 metres quadrats, cinc dormitoris, sis banys i quatre xemeneies. També hi ha una banyera d'hidromassatge a l'interior i una altra a l'exterior.

Escenari d'un film mític

En una entrevista publicada per Vanity Fair, la parella propietària del domicili en el moment del rodatge explicava que l'equip va treballar a la casa durant quatre mesos i que, fins i tot, hi van fer modificacions: es va construir una escala exterior fins al soterrani per la qual un dels lladres queia durant una escena de la pel·lícula protagonitzada per Macaulay Culkin. Així i tot, la majoria de les seqüències interiors no es van gravar realment dins d'aquesta mansió, sinó en una escola propera on es van recrear els decorats. Per això, les imatges de l'anunci no coincideixen realment amb la distribució que els espectadors recorden de la mítica pel·lícula dels anys 90.

El New York Times recorda que després de l'estrena del film, el novembre del 1990, la casa es va convertir ràpidament en un indret de pelegrinatge que encara atreu molts visitants per fer-hi fotografies. Durant la segona entrega de la saga, Sol a casa 2: Perdut a Nova York, els directors van tornar a rodar algunes escenes a la mansió de Chicago. El 2021 la residència va estar d'actualitat de nou quan quatre fans de la pel·lícula van poder passar una nit a l'habitatge de la família McCallister com a part d'una campanya de màrqueting de la plataforma de lloguers turístics Airbnb.

stats