Batalla legal

L'herència d'Elvis, en disputa 45 anys després de la seva mort

Priscilla Presley inicia una batalla legal per l'herència de la seva filla, Lisa Marie, perquè assegura que han manipulat el fideïcomís que regula el llegat de la difunta cantant

2 min
Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie i Benjamin Keough, la celebració del que hauria estat el 75è aniversari d'Elvis Presley

BarcelonaDues setmanes després de la mort de la cantant Lisa Marie Presley, filla d'Elvis Presley i exesposa de Michael Jackson, arrenca una batalla familiar per la seva herència, que és al mateix temps la del Rei del Rock. La mare de Lisa Marie, Priscilla Presley, ha portat el testament de la seva filla a la justícia i denuncia una suposada "manipulació" del document, que en realitat és un fideïcomís en vida. És a dir, una forma de planificació patrimonial que permet a una persona controlar els seus actius mentre viu i que els distribueixi en cas de mort i, per tant, fa la funció de testament si no n'hi ha un per separat, com sembla que és el cas de Lisa Marie Presley, que va morir abans d'hora passat 12 de gener als 54 anys per una aturada cardíaca, tot i que el forense del cas encara no ha fet pública la causa concreta de la mort.

En la denúncia, Priscilla Presley diu que desconeixia una suposada modificació del fideïcomís de la seva filla que s'hauria redactat l'any 2016 i que va eliminar el seu nom i el de l'exagent de Lisa Marie, Barry Siegel, com a administradors i els va substituir pels dos fills de la cantant, Riley i Benjamin Keough. La "presumpta esmena del 2016" resulta sospitosa, a parer dels advocats de Priscilla, perquè escriu malament el nom de la mare de Lisa Marie i conté una signatura que no sembla la seva, segons diu la BBC, que ha tingut accés al document.

Benjamin Keough, però, va morir l'any 2020, amb 27 anys. El fill de Lisa Marie i el seu primer marit, el músic Danny Keough, es va suïcidar disparant-se un tret al pit, segons van determinar els investigadors del cas. La seva germana, Riley Keough, de 33 anys, és actriu i ha aparegut en pel·lícules com The devil all the time i sèries com The terminal list.

Priscilla Presley amb la seva filla, Lisa Marie, i les seves netes

Els advocats de Priscilla Presley, de 77 anys, argumenten en la seva denúncia que no va ser mai notificada legalment de la seva eliminació com a administradora del fideïcomís de Lisa Marie, acció que és obligatòria. Tot i això, un dels seus grans elements per revocar el destí del llegat del Rei del Rock és que al document "està mal escrit el nom de la seva mare" i que està reblat amb una signatura de la cantant "que aparentment no concorda amb la seva signatura habitual". "La suposada esmena del 2016 s'hauria de considerar invàlida", diu la petició presentada pels advocats de Priscilla.

Malgrat que la família Presley va aconseguir una enorme quantitat de diners quan va morir el cantant, la seva situació actual podria ser molt diferent. Dels 295 milions de dòlars que Lisa Marie va heretar el 1994, quan tenia 25 anys, actualment podria no quedar-ne pràcticament res. El fet de no haver generat mai ingressos propis, d'haver gastat per sobre de les seves possibilitats i d'una suposada estafa del seu exagent Barry Siegel, l'haurien portat fins a una situació de 16 milions de dòlars de deute. De fet, aquesta informació va transcendir durant un judici contra el seu últim exmarit el 2018, que va destapar aquesta greu situació financera.

stats