Vendes cotxes
Suplements 11/02/2023

Kia deixarà de comercialitzar el Rio a Europa

El petit model coreà dirà adéu al mercat europeu al final de la vida comercial de l'actual generació

2 min
Kia deixarà de comercialitzar el Rio a Europa

Trobar cotxes barats al mercat europeu cada cop és més complicat. A l'increment de preus general de tots els vehicles s'hi suma una normativa europea cada cop més exigent en matèria d'emissions (la qual cosa encareix el producte, ja sigui per la necessitat d'electrificar-lo o per haver de millorar-ne l'eficiència) i en matèria de seguretat, que obliga als fabricants a equipar tots els seus models amb una gran quantitat de sensors, càmeres, radars i assistents a la conducció.

Per aquest motiu moltes marques estan optant per eliminar de les seves gammes els vehicles més petits i econòmics: Ford va anunciar fa uns mesos que deixaria de vendre el Fiesta, tot fa pensar que el Seat Ibiza no estrenarà una nova generació i morirà quan el present model arribi al final de la seva vida comercial, i ara hem sabut que Kia eliminarà el Rio de la seva oferta a Europa.

El Kia Rio desapareix d'Europa

Els cotxes utilitaris estan sentenciats

El mitjà britànic Autocar anunciava fa uns dies que el Kia Rio desapareixeria del Regne Unit, però malauradament la marca coreana té previst eliminar-lo també del mercat europeu. I és que darrerament aquest tipus de vehicles tenen molts problemes per mantenir un nivell de vendes acceptable com per mantenir-se al mercat, especialment des que els seus germans SUV els han superat clarament en nombre de matriculacions.

El Fiesta desapareix, entre d'altres motius, perquè el Ford Puma es ven més. A l'Ibiza li passarà el mateix perquè l'Arona és més exitós. I el cas del Rio és idèntic: l'Stonic agrada més al públic general. Malgrat tot, que Kia deixi de vendre el Rio no vol dir que renunciï a oferir models dels segments A i B. Això sí, de la mateixa manera que ha fet Toyota amb els Aygo Cross i Yaris Cross, segurament els nous models adoptin una carrosseria de tipus SUV o, com a mínim, crossover.

El Rio encara és un model interessant

Kia no ha anunciat la data definitiva en què cessarà la comercialització del Rio a Europa, de manera que encara és possible comprar-lo i emportar-se un dels darrers utilitaris del mercat a un preu que, malgrat la pujada general, encara és relativament assequible. La gamma Rio està disponible des de 16.400 euros, corresponents a l'acabat d'accés Concept i a un motor gasolina atmosfèric d'1.2 litres i 84 CV. Per la seva banda, el Kia Rio més equipat i potent és el GT-Line 1.0 gasolina automàtic de 120 CV, que té un preu de 24.191 euros.

El model coreà encara està disponible a un preu de 16.400 euros

Però malgrat tot, el Rio no es ven. Al llarg dels seus vint anys d'història i quatre generacions ha aconseguit un èxit comercial notable, però l'any 2022 tan sols va ser capaç de matricular 5.683 unitats a tot l'estat. Per la seva banda el Kia Stonic, un model gairebé idèntic pel que fa a mecànica i equipament però amb carrosseria SUV, va aconseguir vendre 12.483 unitats. I el mateix passa amb models com el Volkswagen Polo, el Renault Clio o l'Opel Corsa... que també podrien tenir els dies comptats.

stats