Suplements 01/09/2021

Antònia Vicens, distingida en els premis Serra d'Or 2021 per 'Pare què fem amb la mare morta'

També s'ha premiat 'Stefan Zweig i els suïcidis d'Europa', d'Antoni Martí Monterde, en l'apartat d'assaig, una edició de Lleonard Muntaner

Ara/ARA Balears
2 min
Antònia Vicens, Antoni Martí Monterde i Jordi Cussà en imatges d'arxiu

BarcelonaPare què fem amb la mare morta, d'Antònia Vicens, ha estat distingida en la categoria de poesia dels premis Serra d'Or; la publicació de l'editorial Lleonard Muntaner, Stefan Zweig i els suïcidis d'Europa, d'Antoni Martí Monterde, en l'apartat d'assaig, i la novel·la El primer emperador i la reina Lluna, de Jordi Cussà, ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or de novel·la 2021. Antoni Clapés rebrà el Premi Crítica Serra d'Or de traducció per Tal qual de Paul Valéry. En aquesta edició dels premis de la revista Serra d'Or també es reconeixen en diverses categories el muntatge Poder i santedat, de Manuel Molins i dirigit per Paco Azorín; el coreògraf Pere Faura per Rèquiem nocturn, així com el llibre Capgirat, d'Alba Dalmau, amb il·lustracions de Cinta Vidal. Enguany es podrà celebrar l’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d'Or i s'aprofitarà l’ocasió per lliurar els d'enguany i els de l’any passat, cancel·lats a causa de la pandèmia. Es donaran en el marc de la Setmana del Llibre en Català, el 17 de setembre.

Menció especial al Tricicle

En l'apartat de recerca, Ramon Ordeig rebrà el Premi Crítica Serra d'Or de recerca en humanitats per Els comtats d'Urgell, Cerdanya i Berga, volum VIII de la col·lecció Catalunya Carolíngia, i el premi de recerca en ciències és per a l'obra Natura, ús o abús? Llibre blanc de la gestió de la natura als Països Catalans, coordinat per Ramon Folch, Josep Peñuelas i David Serrat. El Premi Crítica Serra d'Or Catalanística 2021 és per a Manual of Catalan Linguistics, editat per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke.

També s'ha fet una menció especial al Tricicle per la seva "dilatada trajectòria de quaranta anys als escenaris pel reconeixement internacional com a companyia de teatre de gest i per la contribució a fer un món més amable amb el somriure".

stats