Mercat de fitxatges

El difícil càsting del Banc d'Espanya

La Cambra de Comerç renova el Consell de Vint

3 min
La façana de la seu del Banc d'Espanya, a Madrid.

El govern espanyol es prendrà amb calma el càsting per trobar successor al governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos. El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, va assegurar aquesta setmana que el govern espanyol es prendrà el seu temps fins que conclogui el mandat de l'actual governador, el pròxim 11 de juny, per plantejar "el millor candidat possible" per a la successió. De Cos ha ocupat el lloc al BdE des de l'11 de juny del 2018, després del cessament de Luis María Linde. Si bé el termini per al seu cessament és imminent, fonts del ministeri expliquen que la data de l'11 de juny no és determinant, ja que l'actual subgovernadora, Margarita Delgado –que cessarà de les funcions al setembre– pot ocupar el lloc de governadora en funcions fins que hi hagi un nom definitiu. "Nosaltres tenim, per descomptat, candidats en ment amb una qualificació que està a l'altura del governador, que ha fet una feina excel·lent aquests anys", subratllava el responsable econòmic del govern.

Pere Mateu, nou director del traspàs de la xarxa de Rodalies

El director de Xarxa Ferroviària i Projectes de Ferrocarrils (FGC), Pere Mateu, ha estat nomenat director del traspàs de Rodalies. Mateu passarà a formar part del grup per al Traspàs Integral de Rodalies i treballarà amb Pere Macias, que lidera les negociacions amb l'Estat. Enginyer de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), es va incorporar a FGC el 1996 com a cap de projectes d'instal·lacions fixes i va participar en el desdoblament de la línia Llobregat-Anoia. El 2008 va ser promogut a director de projectes de FGC, des d'on va tirar endavant els perllongaments de les línies de Terrassa i Sabadell, i des del 2013 ha liderat les àrees de manteniment i de projectes de FGC.

La Cambra de Barcelona nomena el Consell de Vint

El Consolat de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona ha nomenat els membres que formaran part del Consell de Vint. El Consolat de Mar actua a través del Consell de Vint, presidit pel president de la Cambra de Barcelona i integrat per 20 cònsols: 19 membres designats pel Ple de la Cambra a proposta del comitè executiu i un vintè cònsol que correspon al president de la Llotja de Cereals.

Els cònsols que integraran aquest òrgan seran: Víctor Blanc, Maria Dolors Callís, Josep Maria Coronas, Ignasi Costas, Raimon Domènech, José Luis Esteban, Pilar Fernández, Isabel Galbardes, Emma Gumbert, Vicenç Hernández, Sofia Lluch, Jesús Lozano, Ramon Nadal, Pascual Ortuño, Elisabeth Parés, Isabel Pérez, Genís Roca, Miquel Trias, Oriol Valentí i David Vilà. Els nous membres del Consell de Vint enceten un mandat de quatre anys amb possibilitat de reelecció.

José Luis de Mora Gil-Gallardo serà el nou president del consell d'administració de Merlin

El consell d'administració de Merlin Properties ha acceptat i aprovat la dimissió de Javier García-Carranza Benjumea com a membre i president, segons va comunicar l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El consell va aprovar per unanimitat cobrir la vacant de Benjumea amb el nomenament per cooptació de José Luis de Mora Gil-Gallardo, com a conseller dominical en representació del Banco Santander i president del consell d'administració de Merlin. José Luis de Mora es va incorporar al Santander a finals del 2003 com a director de desenvolupament corporatiu.

Marcos Cela, nou conseller delegat de Ciments Molins

Julio Rodríguez, primer conseller delegat de Molins aliè a la família, deixarà el càrrec en la pròxima junta d'accionistes a finals de juny i donarà pas a Marcos Cela com a primer executiu. El relleu es produeix a petició de Rodríguez. Marcos Cela és llicenciat en Direcció d'Empreses per la Universitat de Barcelona, MBA per l'escola de negocis ESADE i Programa d'Alta Direcció PADE per IESE. Va iniciar la seva carrera el 1995 al departament financer de Decathlon Espanya. Quatre anys més tard va ser director europeu de tresoreria i crèdit de Bic Graphic Europe. Es va incorporar a Ciments Molins l'any 2004 per exercir les funcions de director financer, càrrec que va ocupar fins al gener del 2015. Des d'aleshores, ha format part del comitè executiu de la companyia com a directiu responsable de les regions d'Àsia, Àfrica i Sud-amèrica.

stats