Cotxes elèctrics
Suplements 19/10/2021

Cupra guanya el primer campionat de turismes elèctrics

La marca catalana imposa la seva llei en la primera edició del flamant Pure ETCR, el campionat de turismes elèctrics en què també participen Hyundai i Alfa Romeo

2 min
´Mattias Ekström i Cupra, els grans guanyadors del Pure ETCR

Cupra ha tocat el cel en la seva primera participació al Pure ETCR, el campionat de turismes elèctrics que ha aixecat el teló aquest any i es vol convertir en el format de competició del futur, amb carreres més curtes i emocionants en què els pilots poden anar a fons durant totes les voltes que duren les proves del campionat.

Els catalans han fet un doblet històric aconseguint el campionat de fabricants i el de pilots de la mà de Mattias Ekström en la seva primera participació amb aquests vehicles elèctrics de 500 kW de potència, l'equivalent a 680 CV convencionals. Ara bé, durant les carreres tots els cotxes han de limitar la seva potència final a 300 kW perquè només es pugui fer servir tota la potència bruta del vehicle en la classificació a una sola volta, que valida les posicions de sortida en les superfinals de cada cursa.

L'última superfinal de la temporada també va ser per a Cupra

En el campionat del Pure ETCR tots els participants es divideixen en dos grups, anomenats Pool A i Pool B, que no arriben a encreuar-se mai. El pilot que acumula millors resultats al llarg del cap de setmana és escollit “rei del cap de setmana” i acumula més punts que els seus rivals.

L’edició inaugural del Pure ETCR ha comptat amb sis curses en circuits diferents, i no s’ha decidit fins a la sisena prova, celebrada al circuit de Pau-Arnos, a França. El pilot suec de Cupra en tenia prou amb una cinquena posició final per assegurar-se el campionat de manera matemàtica, però una inoportuna punxada va estar a punt de costar-li el títol. 

Cupra, per la seva banda, també ha obtingut el campionat de constructors gràcies a la constància dels seus cotxes elèctrics i al bon paper dels altres dos pilots de la marca, el basc Mikel Azcona i el català Jordi Gené, que han acabat la temporada en tercera i quarta posició respectivament. Aquest és el primer títol de la marca després d'haver-se independitzat de Seat ara fa quatre anys i suposa un pas de gegant cap a la seva consolidació definitiva.

stats