Relacions laborals complicades

Acomiadat per ser massa guapo: el model italià que ja no treballarà a la gala del Met

Eugenio Casnighi ha publicat a TikTok quatre vídeos explicant la seva experiència a la gala del Met i el motiu pel qual han prescindit d'ell

3 min
El model que ha estat despedit de la MET gala

BarcelonaQue se't vegi, però no massa; que estiguis atent, però sense que es noti; que tinguis bona planta, però sense captar l'atenció. L'equilibri que es demana per a determinades tasques de model i d'hoste no sempre és fàcil de trobar. Encara menys quan es tracta d'esdeveniments amb una gran cobertura i on qualsevol acte –sobretot els negatius– queda agreujat per l'impacte mediàtic. Aquest ha estat el cas d'Eugenio Casnighi, un model italià que el 2022 i el 2023 va treballar d'hoste a la gala del Met, la coneguda com els Oscars de la moda, i enguany també estava contractat per cobrir l'esdeveniment. Però dos dies abans de la celebració de la gran festa de la moda, li han comunicat que ha estat despatxat.

El motiu de l'acomiadament ha estat poc clar i molt concís: "Has tingut massa protagonisme". La feina que es demana als hostes en grans esdeveniments com aquests és fer d'ajudant del famós adjudicat, una feina que inclou tasques com aguantar la bossa, proveir el menjar i la beguda, i en definitiva, assistir a qualsevol necessitat que la persona en qüestió pugui tenir durant l'acte i la festa posterior. Això és el que Casnighi havia fet durant dos anys consecutius a la gala del Met, però l'any passat, quan feia d'assistent a Kylie Jenner, la seva bellesa miquelangelesca va captar més atenció de la que tocava.

Van aparèixer vídeos a les xarxes, TikToks i articles en mitjans sensacionalistes preguntant-se qui era aquell noi que feia d'assistent a la petita de les Kardashian. "Estic intentant escoltar l'entrevista d'Emma Chamberlain, però no em puc concentrar", va publicar una noia mentre assenyalava Casnighi. De forma involuntària, el jove apareixia de fons en diferents fotografies de Kylie Jenner, i va captar l'atenció dels fotògrafs i els periodistes de l'acte. Havia eclipsat l'estrella. "És curiós perquè la companyia encarregada de contractar els assistents d'aquests actes busca models per ser vistos. A mi em van dir que m'havien escollit perquè em preferien a mi per estar amb aquella famosa en concret, però quan feien fotos, òbviament, apareixia a les imatges i em van culpar per haver deixat que passés això", ha explicat Casnighi, que ha publicat un vídeo a TikTok sobre el seu acomiadament precipitat que ja acumula més de 2,8 milions de visualitzacions.

"Ara ja puc fer aquests vídeos explicant què m'ha passat, perquè total, ja estic acomiadat", deia divendres amb un mig somriure en el primer dels quatre vídeos publicats a la plataforma. "No sé si enguany les empreses encarregades de contractar el personal també buscaran models, jo només sé el que van fer els dos anys anteriors. Però seria una mica estúpid que ho fessin tenint en compte el que va passar l'any passat i que m'hagin hagut d'acomiadar a mi i, aparentment, no soc l'únic", argumenta el model italià, que en un segon vídeo dona a entendre que altres models també han estat acomiadats pel mateix motiu.

Les interioritats dels famosos de la Met Gala

Més enllà de la trama laboral, Casnighi ja ha viscut dues gales del Met i ja sap el que és rodejar-se dels famosos més cobejats de tot el món. En el tercer vídeo publicat sobre la festa, el model fa una llista de cares conegudes amb qui va passar la nit valorant com de simpàtics o antipàtics li van semblar. "Us he de contradir i dir que Kylie Jenner és simpàtica, va ser molt amable amb mi, es va preocupar que no m'avorrís i em va donar conversa perquè se'm fes menys pesat", va corroborar en contra de molts rumors que de fa temps corren per les xarxes. També té bones paraules per a la germana gran de Kylie, Kim Kardashian, –"és també molt amable"–, i per a Gigi Hadid. El model es declara un autèntic fan de Billie Eilish, de qui diu que li va semblar "una persona molt amable", malgrat que no hi va poder parlar.

Però no tothom rep tan bones valoracions de l'italià. "Hi ha gent que, en la meva opinió, no van ser tan amables. Tot i que soc fan d'ells, he de dir que no són com m'esperava, i això és el pitjor quan admires algú", diu abans d'assenyalar a ningú. "Doja Cat no és que fos maleducada, però es podria esforçar més per ser agradable", afirma Casnighi des del sofà de casa. "No sé si va ser per l'idioma, perquè no sé castellà, però Bad Bunny no em va causar gaire bona impressió, encara que m'encanta la seva música", va concloure.

stats