Violència masclista
Societat Successos 12/06/2023

Els veïns de la dona assassinada a Cornellà han retingut l'agressor fins que ha arribat la policia

L'arrestat, de 34 anys, hauria apunyalat sis vegades la parella davant del seu fill de dos anys i altres familiars

3 min
Concentració a la plaça Catalunya de Cornellà de Llobregat per l'assassinat de la dona.

Cornellà de Llobregat"És molt trist que si se sabia que la maltractava ningú no hagués fet res abans". És el testimoni d'una veïna del bloc del número 23 del carrer Cornellà Modern de Cornellà, on aquesta matinada un home de 34 anys ha apunyalat sis vegades la seva dona, de 39, i l'ha matat. "És el de sempre", diu que ha assegurat algun veí quan ella, com molts altres veïns, ha sortit al replà de la finca alertada pels crits. "Semblava que hi hagués una baralla amb més gent", explica. Llavors algú ha trucat a la porta del segon primera, que és on s'ha produït el crim masclista, i ha obert el mateix home, que segons alguns veïns ha admès en aquell mateix moment que havia atacat la seva parella. Tot i que quan han arribat els equips d'emergència han intentat salvar-li la vida durant més de mitja hora, la dona ha acabat morint. Els mateixos veïns han retingut l'agressor fins que ha arribat la policia.

"Quan ha arribat la policia semblava com si la cosa no anés amb ell, estava aturat a l'escala, i jo els he dit que el detinguessin, que havia sigut ell", explica una veïna. La policia els ha ordenat a tots que es tanquessin als seus pisos mentre atenien la víctima. A l'interior del pis en el moment del crim hi havia el fill de dos anys de la parella i una altra familiar de 12 anys que, segons els testimonis, estava en xoc, enganxada a la paret. Al pis hi vivia la parella, que segons alguns veïns s'havien casat feia poc més d'un any, i altres familiars, i aquest migdia encara hi havia el rastre de sang davant la porta, on els sanitaris havien intentat revifar la dona.

Entre les dues i les tres de la matinada els policies i el servei d'emergències han rebut l'avís per adreçar-se a un domicili on hi havia "una dona ferida". Quan els agents han entrat al pis, la víctima ja estava molt greu. Els Mossos d'Esquadra han detingut allà mateix l'home i la Divisió d'Investigació Criminal ha obert una investigació per aclarir el crim. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consten antecedents judicials per denúncies entre la parella, tot i que alguns veïns sí que asseguren que hi havia hagut altres maltractaments. Amb aquesta víctima, aquest 2023 ja hi ha cinc dones assassinades per les seves parelles o exparelles homes.

Exterior del pis de Cornellà de Llobregat on aquest diumenge a la matinada una home ha matat presumptament la seva parella

Cornellà, de dol

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha suspès la festa major de Corpus, que aquest diumenge ja posava el punt final, i ha decretat tres dies de dol a la ciutat (que acaben dimarts). A més, ha convocat una concentració avui a les 19 h a la plaça de Catalunya del municipi, a la qual s'han sumat prop de 6.000 persones segons la Guàrdia Urbana. També hi han assistit alguns dels artistes que havien d'actuar amb motiu de les festes, com Nil Moliner i Alfred Garcia, i els Castellers de Cornellà, que han fet un pilar de dol.

"Volem reafirmar la nostra convicció que no podem cedir ni un mil·límetre en aquesta batalla", ha dit l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, en declaracions als mitjans. "Avui és un dia dur i trist, la nostra ciutat s'ha vist enterbolida pel fang de la barbàrie masclista", ha afegit. Després de tot, Balmón ha assegurat que el succés és un "cop molt dur" per a la ciutat. També la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha condemnat el nou feminicidi en nom del Govern: “Ha passat a Cornellà, però colpeja tot el país”.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats