Societat 11/08/2020

Almenys vuit professionals estan aïllats a la planta de pal·liatius de l'Hospital General de Palma

Entre el personal afectat hi ha metges, infermeres i auxiliars

A. T.
2 min
L'Hospital General de Palma

PalmaAlmenys vuit treballadors de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital General de Palma s'han hagut d'aïllar després d'estar en contacte amb dos pacients que varen donar positiu en coronavirus, segons fonts de la Conselleria de Salut. L'ARA Balears ha pogut saber que entre els afectats hi ha metges, infermeres i auxiliars, tots a l'espera dels resultats de la prova PCR a la qual s'han sotmès per saber si s'han contagiat o no.

Habitualment, a la planta de cures pal·liatives hi treballen una mitjana de vuit persones al matí i quatre l'horabaixa, entre metges, infermeres i auxiliars, per atendre les sis habitacions dobles i cinc individuals que hi ha. Tot i això, fonts de la Conselleria afirmen que "la planta funciona amb normalitat" i que "no hi ha hagut cap alteració en el treball ordinari".

Els professionals aïllats varen estar en contacte amb els dos pacients contagiats sense les mesures de protecció adients, atès que hi varen ingressar per altres motius. Va ser després d'uns dies que els varen fer la prova PCR i varen donar positiu en covid-19, tot i que no en presenten símptomes, segons la Conselleria.

El Govern ja va informar aquest dilluns d'una situació similar a Vilafranca de Bonany, on també vuit professionals del Centre de Salut Ses Roques Llises resten aïllats per haver estat en contacte amb tres casos positius de coronavirus –un metge, una infermera i un administratiu del centre. Els vuit treballadors que s'han aïllat ara són quatre infermeres, dos metges i dos administratius.

Aquest fet ha obligat el centre a reestructurar la seva activitat per continuar prestant el servei. Així, s'han traslladat professionals sanitaris de les unitats bàsiques de salut d'Ariany, Montuïri, Petra, Porreres i Sant Joan al CS Ses Roques Llises, atès que en depenen, i a la Unitat Bàsica de Porreres. Aquesta reestructuració, però, manté el doble circuit de pacients respiratoris i generals per garantir la seguretat de tots els usuaris.

Retallades en personal

Davant els darrers contagis, el sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat aquest dimarts la manca de personal en les admissions dels centres de salut i la manca de mesures protectores per als treballadors davant el covid-19. Com a protesta, CCOO ha enviat un escrit a la Gerència d'Atenció Primària denunciant les retallades de treballadors en aquest servei.

Segons el sindicat, l'increment de l'atenció telefònica i la decisió de contractar només un o dos treballadors per centre per cobrir els períodes vacacionals, les baixes i qualsevol altre permís està provocant en el personal una sobrecàrrega de treball inassumible. Així mateix, alerten que els professionals que fan feina a les admissions dels centres no disposen dels mitjans necessaris per desenvolupar les seves funcions amb dignitat i seguretat, com ho fan a la resta d'Administracions Públiques.

stats