Societat 28/03/2022

Vuit de cada deu balears creuen que la inversió en innovació és "insuficient"

El 73% considera que el sector "és un fenomen positiu"

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu sobre innovació.

PalmaEl 83% de la població balear major d'edat considera que la inversió pública en I+D+i és "insuficient", segons posa de manifest la cinquena edició de l'enquesta demoscòpica Cotec-Sigmados de Percepció Social de la Innovació a Espanya.

Aquest percentatge ha crescut vuit punts percentuals el darrer any i ha posicionat les Balears com la cinquena comunitat autònoma on més creix aquesta variable, segons ha indicat aquest dilluns la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa.

"Un fenomen positiu"

L'estadística també indica que el 73% dels residents considera que la innovació "és un fenomen positiu". Aquesta percepció es manté estable respecte de l'any passat, perquè només ha baixat un punt percentual.

Per altra banda, l'estadística mostra que les Balears són una de les comunitats autònomes que registren un major coneixement del concepte d'economia circular, ja que un 40,3% de la ciutadania assegura estar-hi familiaritzat. Així, en aquest paràmetre, les Illes se situen en la cinquena posició, enfront del 37,8% de la mitjana estatal.

En aquest sentit, segons ha destacat el Govern, el coneixement sobre l'economia circular a Balears ha crescut 16 punts percentuals durant el darrer any, de manera que s'ha posicionat com el territori espanyol on més ha incrementat aquesta xifra.

"El creixement i el desenvolupament socioeconòmic de les Illes depenen de la seva capacitat per convertir el coneixement en innovació, és a dir, en béns i serveis nous o millorats, nous processos de producció, noves formes de comercialització i d'organització", ha manifestat conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

stats