Societat 20/06/2024

Vox pressiona Vera perquè garanteixi la segregació lingüística fins a sis anys

La portaveu del partit, Manuela Cañadas, assegura que l'Oficina de Llibertats Lingüístiques treballarà per fer efectiva l'elecció de llengua

ARA Balears
2 min
Manuela Cañadas al ple del Parlament

PalmaLa portaveu de Vox, Manuela Cañadas, ha criticat l'elecció de llengua que s'aplicarà el pròxim curs al primer ensenyament just pocs dies abans que comenci el procés de matrícula. La Llei de normalització lingüística és clara i fixa que l'elecció de llengua serà efectiva al primer ensenyament (és a dir, majoritàriament a 3 anys) a la qual cosa s'ha aferrat el conseller d'Educació, Antoni Vera, per defensar la mesura.

Vox denuncia que el plantejament que ha fet la Conselleria d'Educació "només permet elegir la llengua a tres i quatre anys, i no de tres a sis", com demanava el partit. Cal recordar que en diferents ocasions la Conselleria d'Educació ja havia dit que la tria de llengua es faria de manera majoritària a tres anys, i així ho ha publicat aquest mitjà. Vox considera que es tracta "d'una restricció inacceptable i una falta de compromís amb la llibertat", ha denunciat Cañadas.

Comença dia 24 de juny

La diputada també ha mostrat la seva "preocupació" davant el fet, diu, que per al procés de matrícula, les famílies hauran de presentar impresos en paper i ha demanat que aquests es publiquin en digital. Cal recordar que el procés de matrícula d'Infantil, Primària i Educació Especial comença el pròxim dilluns, 24 de juny.

Per garantir l'elecció de llengua, Cañadas ha assegurat que el partit impulsarà l'Oficina de la Llibertat Lingüística "que serà un instrument essencial per fer-la efectiva"." Vox està compromès amb la causa al preu que sigui, i no permetrà que el Govern ignori una demanda que es legitima". La diputada ha dit que l'Oficina farà feina per "assegurar que l'elecció de llengua és efectiva per a totes les famílies de les Balears".

stats