Vox no visitarà les escoles aquest divendres perquè no hi pot anar en horari lectiu

El líder de la formació, Jorge Campos, ha assegurat que aniran als tribunals si la Conselleria d'Educació no els permet entrar a les aules durant les classes

Vox ha informat que no començarà aquest divendres les visites a les escoles si no és en horari lectiu. D'aquesta manera, el partit d'ultradreta no anirà a les quatre escoles que la Conselleria d'Educació els va autoritzar a visitar, segons ha informat el partit en un comunicat. El líder de Vox, Jorge Campos, ha assegurat que aniran als tribunals si la Conselleria d'Educació no els permet entrar a les aules durant les classes per comprovar, segons el seu parer, "si hi ha adoctrinament".

"Vox no començarà les visites als centres educatius de Balears sol·licitades al Parlament a causa del vet imposat als diputats i a la premsa". Han assegurat que tant la Conselleria d'Educació com el Parlament volen impedir que els diputats de la formació "visitin les escoles en horari lectiu". 

El partit de Jorge Campos va sol·licitar al Parlament visitar més de 50 centres escolars de Primària i Secundària de les Illes. Quan la Conselleria d'Educació va permetre aquestes visites va establir un seguit de normes, entre les quals es concretava que no hi podien anar durant les classes.  

La primera escola a la qual havien d'anar aquest divendres era l ' IES Can Peu Blanc de sa Pobla, que va llançar un manifest en contra d'aquesta visita i mostrà indignació per "la presència del feixisme dins les aules" i per "la fiscalització que es vol exercir". A més, es varen mostrar decebuts amb la Conselleria d'Educació per "permetre aquest tipus d'actes, que en cap cas van encaminats a la millora educativa, sinó que posen en dubte la professionalitat i dedicació dels docents". 

L'STEI ha assegurat que el partit de Jorge Campos només vol "atemorir" el col·lectiu docent amb les visites que pretén fer a les escoles públiques i considera que el partit d'ultradreta només cerca generar polèmica i qüestionar els projectes dels centres educatius "sense tenir en compte" el mal que hi puguin fer", segons ha informat en un comunicat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF