Societat 10/05/2020

Els vols regulars interilles podran estar al 50% de la seva capacitat en la fase 1

Totes les companyies poden oferir vols entre les illes i s'han de garantir dos vols diaris entre Mallorca i Menorca i entre Mallorca i Eivissa

Ara Balears
2 min
Un avió de la companyia Air Europa

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha publicat aquest diumenge una ordre que permet que a partir d'aquest dilluns (dia en què totes les illes entren en la fase 1 de la desescalada) hi hagi més freqüències en els vols. Així, el govern espanyol aixeca la prohibició de realitzar operacions comercials regulars interilles i estableix que els vols podran estar al 50% de la seva capacitat, segons indica el Butlletí Oficial de l'Estat publicat aquest diumenge.

Precisament aquest diumenge la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha explicat en un comunicat que totes les companyies poden oferir vols entre les Illes Balears i s'han de garantir dos vols diaris entre Mallorca i Menorca i entre Mallorca i Eivissa, tot i que remarquen que les possibilitats de viatjar en transpot aeri i marítim continuen condicionades a causes justificades.

Quant als vols a la Península, es manté la limitació que s'ha establert durant l'estat d'alarma, que només autoritza un vol diari per companyia entre Mallorca, Madrid, Barcelona i València i un enllaç diari de Menorca i Eivissa amb Madrid i Barcelona.

Pel que fa al transport marítim, es permetrà que els vaixells comercials en els trajectes entre les illes i entre aquestes i la Península puguin incorporar passatgers i també els seus vehicles. Fins ara només operaven com de càrrega i transbord rodat en els trajectes entre Eivissa i Formentera. Respecte de la navegació recreativa a les Balears, l'ordre estableix que els vaixells i embarcacions utilitzats amb finalitat recreativa o esportiva pels seus propietaris, o les persones autoritzades per aquests, podran navegar entre ports o punts del litoral del mateix municipi i illes no habitades pròximes.

El Govern reforça els controls sanitaris als ports i aeroports

En previsió del progressiu increment del trànsit que s'anirà produint a mesura que s'avanci en les fases de la desescalada, el Govern de les Illes Balears reforçarà els controls sanitaris als ports i aeroports a partir d'aquest dilluns. L'entrada a la fase 1 de la desescalada estableix, com una de les novetats principals, que s'haurà de prendre la temperatura corporal dels passatgers i tripulacions de les naus i aeronaus. Aquesta prova es farà quan s'arribi als ports i aeroports de les Illes. A més, s'haurà d'omplir un qüestionari oficial de cribratge per part dels passatgers i de les tripulacions, que és el mateix que es fa servir al servei d'Atenció Primària.

stats