Societat 25/04/2019

Vist per a sentència el judici contra el suposat autor de les pintades del baluard del Príncep

La Fiscalia manté la petició de multa de 5.400 euros i una indemnització de 860

A. Schnabel
1 min
Vist per sentència el presumpte autor de les pintades del Baluard.

PalmaVist per a sentència el judici contra un grafiter per les pintades a la muralla renaixentista del baluard del Príncep, que implicaren una inversió de 13.000 euros públics per eliminar-les completament. La Fiscalia ha mantingut la seva petició de multa de 5.400 euros i una indemnització de 860 per un delicte de danys contra el patrimoni històric, mentre que l'Ajuntament demana una indemnització de 2.080 euros.

El fiscal ha mantingut la culpabilitat de l'acusat basant-se en un informe policial que relaciona algunes de les pintades amb uns esbossos de la seva agenda, que va ser requisada per la Policia Local quan trobaren l'home a l'interior de l'edifici de Gesa.

L'acusat ha defensat davant el tribunal la seva innocència i ha qualificat de "surrealistes" les acusacions: "Es tracta d'una confusió", ha dit. El seu advocat, José Ignacio Herrero, n'ha demanat l'absolució i, a més, ha denunciat la vulneració de la seva defensa perquè l'agenda va ser requisada sense que els agents municipals l'haguessin informat dels seus drets.

stats