Balears 21/07/2016

Emaya comença la neteja de les pintades del baluard del Príncep

El treball és lent i feixuc, ja que esborrar una lletra requereix hores de feina

Ara Balears
1 min
Els dos operaris treballant.

PalmaL'equip de neteja de pintades d'Emaya ha començat aquest dijous a netejar les inscripcions realitzades a la zona del baluard del Príncep de Palma.

El pressupost previst inicialment és de 13.000 euros, encara que possiblement resulti insuficient perquè l'eliminació completa de les pintades és molt dificultosa i per l'aparició de noves.

Feia gairebé dos anys que no es netejaven les pintades d'aquesta zona, que ha patit "molt especialment" aquestes agressions.

En aquesta primera fase s'eliminaran les pintades fetes a les parets d'obra nova, a l'espera que es determini la tècnica adequada i autoritzada per actuar a la muralla antiga.

Es tracta també de pintades fetes sobre marès, la qual cosa complica la intervenció per la capacitat d'absorció d'aquesta pedra.

A més, és necessari aplicar aigua amb un equip de pressió, a més de productes decapants. El treball és lent i cada pintada, cada "lletra", requereix hores de feina de dos operaris.

En principi, està previst que aquesta tasca es perllongui durant uns vint dies, en jornades de 6 a 9.30 hores per evitar les hores de màxima calor.

És necessari també el desplaçament de dos vehicles, un de transport i un equip de pressió, per aplicar l'aigua, a més del material corresponent, productes decapants, per a l'eliminació de les inscripcions.

En aquest sentit, la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha cridat a "combatre l'incivisme".

"Les pintades en la muralla de Palma són una agressió intolerable al patrimoni de la nostra ciutat i un atemptat a un paisatge urbà molt valuós que hem de respectar i cuidar entre tots i totes; tenim un compromís amb Palma per tenir una ciutat neta i cuidada que hem d'assumir tota la ciutadania", ha afirmat.

stats