Societat 25/01/2024

Vera assegura que la Selectivitat del PP "beneficiarà els alumnes de les Balears"

El conseller d'Educació diu que es respectaran els continguts de cada comunitat, criteri que xoca amb la proposta de Feijóo

2 min
Estudiants es presenten a les PBAU, que seran els dies 6, 7 i 8 de juny.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats avala la proposta de Selectivitat única que ha plantejat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per a les 11 comunitats on governa el seu partit. Així ho ha confirmat el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, que ha considerat "completament factible" implantar-la: "No es tracta de fer una EBAU única en continguts, sinó també en estructura; establir unes regles de joc comunes a tot l'Estat". Vera, però, ha dit que es respectaran els continguts de cada comunitat, un criteri que xoca amb el que va defensar aquest dimecres Feijóo. El popular aposta per una EBAU única "en continguts, criteris de correcció i data de celebració". El plantejament del PP, ha opinat Vera, "va en benefici dels estudiants de les Balears, perquè Espanya és districte universitari únic, i és lògic que tothom pugui accedir en igualtat de condicions a la universitat".

Cal recordar que aquest dimecres la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles va qüestionar el pla popular. La presidenta, Eva Alcón, va considerar "impossible" implantar una selectivitat única a Espanya "perquè no hi ha un mateix Batxillerat a totes les comunitats". Ara bé, si finalment la proposta popular no entra en els continguts, s'evitaria el problema que exposa Alcón.

FAPA qualifica la idea d''anunci electoral"

La presidenta de la Federació d'Associacions de Pares de Mallorca (FAPA Mallorca), Cristina Conti, ha qualificat d'"anunci electoral" la proposta de Feijóo, en un moment en què "es nota que hi ha eleccions gallegues a la vista, i conductes incendiàries per part de certa gent, i, de nou, posen l'educació al centre de la guerra". Conti considera que unificar les EBAU "no es fa d'avui per a demà". La proposta popular "no té recorregut i són els rectors els que han de prendre la decisió". Si no es fa de manera consensuada, "això serà can Bum", assegura. També considera que hi ha certs aspectes que sí que es podrien unificar, "però no tota la prova". "Tenim les competències transferides, i el que no es pot fer és tenir-les transferides per a unes coses i centralitzades per a unes altres".

stats