Societat 22/01/2021

Arbres romputs i teulades destrossades per les ventades de la borrasca Hortense

Les ratxes han arribat fins als 144 quilòmetres per hora a la serra d'Alfàbia i als 130 a Palma

Ara Balears
3 min
El fort vent ha provocat despreniments que han afectat alguns vehicles.

PalmaLa borrasca Hortense s'ha fet notar a les Balears, segons Emergències fins ara s'han registrat un total de 325 incidents: 314 a Mallorca, set a Eivissa, tres a Menorca i un altre a Formentera. La majoria dels incidents, s'han produït a Palma, Llucmajor, Calvià i Manacor, on l'arribada de la línia de tempestes fortes ha romput i fet caure arbres i teules i fragments de façanes.

Al darrere dels jutjats de l'avinguda Alemanya ha caigut una cornisa damunt dels cotxes que hi havia aparcats, els Bombers hi han hagut d'anar per retirar la runa. En total, fins ara, s'han registrat 52 despreniments de teules, trossos de façana i elements de risc. A més, la Policia Nacional ha informat que una dona es troba a l'Hospital de Son Espases després que una part d'una teulada li hagi caigut damunt en el polígon de Can Valero.

Els Bombers han hagut d'actuar per poder treure del carrer les restes de la cornisa.

A més, un llamp ha tomat dos pins de l'estació de Bunyola i ha tallat el trànsit a l'entrada del poble des de la carretera de Sóller, segons ha informat l'àrea de Mobilitat i lnfraestructures del Consell de Mallorca. Hores després, s'ha pogut reprendre el trànsit gràcies a la tasca dels operaris que han netejat la via. També ha quedat tallada la carretera d'Algaida a Sencelles a partir del quilòmetre 5,4. Un total de 38 carreteres de l'illa han patit les conseqüències del vent fort. A la zona del Toro, Calvià, el vent ha provocat moltes destrosses, ja que han caigut teules, tendals i cossiols de diferents cases. La Policia Local ha hagut de tallar el carrer principal del nucli.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha assegurat que les ratxes de vent han arribat als 144 quilòmetres per hora a la serra d'Alfàbia i als 130 al centre de Palma. Precisament les ratxes que s'han registrat aquest divendres a Palma són les més fortes dels darrers 40 anys. Fins ara la ratxa més forra es va produir el 8 de febrer del 1996, quan va arribar als 115,2 quilòmetres per hora.

Registre dels dies en què s'ha superat els 100 quilòmetres per hora a l'aeroport de Palma.

Davant la situació d'alerta, els Bombers de Mallorca, que estan actuant a les diferents zones afectades per la tempesta a l'illa, han demanat "molta precaució" a la ciutadania.

L'Ajuntament de Palma tanca els parcs municipals

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Palma ha decidit tancar per precaució els parcs municipals i ha prohibit el pas al bosc de Bellver, l'hort del Rei i la zona del passeig de Sagrera, on ha caigut una palmera. El servei de parc i jardins està comprovant l'estat dels arbres de les zones verdes de Palma per avaluar l'impacte que ha tingut el vent, que ha tomat un tros d'un pinacle de l'església de Santa Eulàlia.

Fins ara, el Consistori ha informat que han caigut pins al carrer Santuari, al carrer Pins, al carrer Destre i al camí d'entrada al castell de Bellver des de Son Armadams. El vent també ha tomat diversos xiprers a la Riera. Per tot això, Cort ha recomanat a la ciutadania extremar les precaucions i evitar els espais amb arbres i palmeres.

La Policia Local de Palma ha assegurat a través de les xarxes socials que es troben desbordats pels efectes de la borrasca Hortense, ja que encara tenen uns 100 serveis que han de cobrir.

stats