Societat 15/06/2021

Veïns de Son Rapinya reclamen un carril especial per a busos que connecti el barri amb Son Espases

L'Associació Son Quint-Parc Natural de Ponent proposa al Govern fer la línia a través del camí dels Reis

2 min
L'Hospital de Son Espases, en imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació Son Quint-Parc Natural de Ponent, integrada per veïns de Son Rapinya, ha proposat al Govern que faci un carril especial per a busos que connecti el barri amb l'hospital de Son Espases a través del camí dels Reis. Aquesta línia afavoriria la "gran massa" de població de les barriades i pobles de la zona nord i ponent de Ciutat que vulguin anar al centre hospitalari, segons indiquen en les al·legacions que han presentat al projecte del Govern per fer un tramvia que connecti la plaça d'Espanya amb Son Espases.

L'entitat veïnal considera que la iniciativa de l'Executiu balear, que actualment està en exposició pública, no té en compte els residents del nord i ponent de la capital perquè no preveu continuar el tramvia cap a aquesta zona de Palma. L'associació creu que la línia especial de bus es podria fer amb poc temps i manco recursos econòmics, i completaria les dues propostes de traçat de tramvia que va fer la Comissió Balear de Medi Ambient.

La primera utilitzaria el traçat del tren de Sóller fins a l'hipòdrom de Son Pardo, on voltaria cap a Son Espases travessant les carreteres de Sóller i de Valldemossa. La segona opció consistiria a utilitzar la línia de metro fins a Son Sardina i, a partir d'allà, fer un transbordament amb una llançadora fins a Son Espases.

En ambdós casos caldria fer una estació d'enllaç a Son Castelló, a l'altura del camí dels Reis. Permetria fer transbord i arribar a Son Rapinya a través de la línia especial per a busos que reclamen. "Entenem que és l'opció més econòmica i més adaptada a les necessitats de circulació de les grans masses de població d'aquesta zona de la ciutat cap a l'hospital de referència de Son Espases".

stats