Societat 08/01/2020

Valtonyc denuncia que l'Institut Cervantes de Brussel·les l'ha vetat en un acte

La institució no té constància d'aquest fet i assegura que no té cap activitat cultural programada per al gener

Maria Llull
1 min
El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtonyc, en una imatge d'arxiu

PalmaEl raper mallorquí exiliat a Brussel·les Josep Miquel Arenas, Valtonyc, ha denunciat que l'Institut Cervantes de la capital belga l'ha vetat en un acte al qual havia estat convidat prèviament.

Segons Valtonyc, després de rebre la invitació i registrar-se per assistir a l'acte, des del Cervantes li han respost que és "millor" que no hi assisteixi perquè no hi seria "benvingut" i "es podria crear un conflicte".

L'ARA Balears ha contactat amb l'Institut Cervantes de Brussel·les en conèixer la notícia. "No sabem a què es refereix perquè no tenim cap activitat cultural programada per al gener", ha explicat la directora de l'institut a la capital belga, Ana Vázquez. "No hem emès invitacions i la central està mirant què ha pogut passar", ha afegit.

Segons ha assenyalat Vázquez, les úniques activitats que es faran aquest mes són els "cursos de castellà, alguns tallers per a infants i un curs de català". A més, la directora ha assegurat que el missatge que ha rebut Valtonyc "no ha pogut sortir de la nostra base de dades". "Tant de bo descobrim què ha passat perquè és inquietant i no forma part de la nostra cultura", ha sentenciat.

stats