Societat 22/02/2021

El rector de la UIB es posiciona a favor de la llibertat d'expressió

Una quarantena d'estudiants han protestat a la universitat contra l'empresonament del raper Pablo Hasél

2 min

PalmaUna quarantena d'estudiants han acudit a la convocatòria del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i s'han concentrat aquest dilluns a les 12 h davant el rectorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per reclamar a Llorenç Huguet que es posicionàs a favor de la llibertat d'expressió arran de l'empresonament de Pablo Hasél. El rector ha respost a la petició de l'alumnat i ha sortit per trobar-se amb ells i fer declaracions davant els mitjans. "Ens sumam a la llibertat d'expressió i que no hi hagi cap mena de repressió per motiu de creença i per expressar idees", ha manifestat Huguet. Una vegada ha acabat la protesta, s'ha reunit amb el portaveu del SEPC a Mallorca, Marc Moranta, per escoltar les seves peticions.

"Amb la detenció de Pablo Hasél hem tornat a veure la cara repressiva de l'estat espanyol, que ataca les llibertats democràtiques i la llibertat d'expressió", ha dit el portaveu del sindicat estudiantil. Moranta ha reconegut que "és difícil valorar el seguiment de la vaga perquè moltes classes són en línia", però el sindicat estima que hi ha hagut "molt de seguiment". "Animam tota la població que continuï protestant, que no surti dels carrers", ha dit l'estudiant, que espera que el sindicat convoqui "moltes més manifestacions i aturades".

Aturades i piquets

La vaga per a aquest dilluns ha començat a primera hora del matí, cap a les 8 h, amb protestes i piquets a les portes de la UIB. Això ha provocat retencions a la carretera de Valldemossa, la que dona accés a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Davant aquesta situació, la Universitat ha demanat a través del seu compte de Twitter que tots els que vulguin accedir al campus ho facin amb el transport públic.

La protesta ha coincidit amb l'inici de les classes del segon semestre i els membres del SEPC han lamentat en el seu manifest que "no comenci amb normalitat". "Mentre l'estat espanyol continuï utilitzant les acusacions de terrorisme per desmobilitzar els carrers i per anar en contra la llibertat d'expressió, els estudiants ens hi hem d'enfrontar de cara", ha afegit el sindicat, que defensa la llibertat tant de Pablo Hasél com de Valtonyc i els membres d'Arran acusats processats per la protesta en contra del turisme al port de Palma. També han mostrat el seu rebuig cap als "continus desnonaments i la brutalitat policial a l'hora de defensar l'habitatge". "Buidem les aules per l’amnistia, per l’absolució de les detingudes i de tots els casos repressius que defensen la nostra causa, amb la independència com a única via de sortida del conflicte", han conclòs el manifest.

stats