Societat 10/07/2023

USAE qualifica de "desastrosa" l'atenció extrahospitalària de les Balears

El sindicat denuncia que hi ha 14 ambulàncies que no estan operatives, un fet que incrementa els temps d'espera dels pacients

1 min
Ambulàncies del SAMU a Son Espases.

PalmaLa Unió Sindical i Tècnics Sanitaris (USAE) ha criticat aquest dilluns la situació en què es troba l'atenció extrahospitalària de les Balears, i l'ha qualificat de "desastrosa". En la mateixa línia, ha informat que hi ha "12 ambulàncies aturades a Mallorca i 2 a Menorca".

En un comunicat, el sindicat explica que les causes d'aquesta situació són el "mal manteniment dels vehicles "per part de la Gestió Sanitària de les Illes Balears (Gesaib) i la "pèssima previsió" per part de l'empresa responsable del servei. USAE considera "indignant" que "tant ciutadans com treballadors hagin d'assumir les conseqüències d'aquesta mala gestió". "Els usuaris deixen de percebre una atenció de qualitat, amb esperes innecessàries, i els vehicles que queden han d'absorbir el treball dels que estan fora de servei, per la qual cosa els professionals estan sotmesos a una sobrecàrrega laboral".

Males retribucions i manca d'habitatge assequible

El sindicat assenyala que, "malgrat les dificultats", com "una insularitat mal retribuïda, la manca d'un complement per a places de difícil cobertura i les dificultats per aconseguir un habitatge assequible", hi ha un nombre adequat de treballadors. Però el nombre d'ambulàncies és insuficient".

Aquest conjunt de factors, USAE creu que és "inacceptable", tenint en compte "l'esforç que costa dur professionals sanitaris a les Illes Balears". El sindicat demana una resolució ràpida d'aquesta circumstància, per fer possible que els usuaris puguin rebre un servei sense esperes I els professionals puguin fer la seva feina "en les condicions adequades".

USA també explica que també hi ha ambulàncies que no disposen d'aire condicionat, un fet que els obliga a aturar l'activitat cada cert temps, per complir amb la Llei de prevenció de riscos laborals.

stats